Ditt skydd

 

Denna bilden är på vår dotter Lilla Liv som vi kallar henne. Men liten blir stor. Så stor att hon kan rida en häst själv. Den här bilden påminde mig om de olika skydden som behövs för att sitta upp i sadeln, och det gjorde att mina tankar surfade vidare inpå hur vi skyddar oss själva i vår vardag.

Det är så mycket som händer kring oss i denna tids era med olika intryck, influenser, trender men också olika sjukdomar som blir allt vanligare. Hur kan vi skapa ett skydd kring oss själva där vi kan bli starka inuti oss själva mentalt, för att orka sortera alla intryck och kunna välja vad som passar en själv men även att vår hälsa kan vara så stark som den bara kan!

Hösten brukar innebära förkylningstider och jag vill ge några tips på hur du kan boosta ditt eget immunsförsvar för att hålla ditt skydd starkt hela hösten.

  • Mata dig med nyttiga bakterier – det är otroligt viktigt att mata vår magetarmkanal med goda bakterier. Om du har goda bakterier i magen ökar ditt immunförsvar och även att du faktiskt känner mer glädje i livet. Forskning visar om och om igen att har vi en mångfald av goda tarmbakterier så ökar vår mentala hälsa också. Win win på alla fronter. Fermenterat som surkål, cashewyoghurt, kombucha, kefir är suveräna källor
  • Antioxidanter, antioxidanter och antioxidanter – ät färgrik mat med olika starka färger. Färgen kännetecknar att råvaran är fylld med skyddsmedel.
  • Grönt och mer grönt – grönt är skönt. Skönt för kroppen. Grönt skyddar dig ifrån tunga gråa moln, genom klorofyllet som fungerar som solsken till dina celler.
  • Superfoods – koncentrerad supernäring som är som godis för kroppen. Superfoods fyller upp dina reservtankar med bästa näringen som kommer i ett lätt tillgängligt format.
  • Medicainal svampar/ adaptogener – supersvampar, örter, bär och rötter stärker både fysisk och mental hälsa. Mina fingrar kliar att skriva en bok om detta ämne – så mitt tips för att bjuda in mer av den magi som de innehåller är att börja med chaga, reishi och goji bär i din kost. Vad kommer det att göra för dig? Lyssna tydligt till din kropp så kommer du att känna en stor skillnad.

 

Kram
Erica

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..