Juice och skapande med Pulp

Vår bästa granne kom med en kasse full med vindruvor som hon i sin tur fått av en vän. Det dignade visst med vindruvsklasar i hennes växthus och hon ville glatt dela med sig. Efter vi ätit och ätit av de fantastiska druvorna och det knappt märktes i skålen bestämde jag mig för att ta fram vår juice maskin för att pressa ur saften. Det som är så suveränt är att är druvorna eko juicar jag druvor med kärnor, med kvistar och blad.

Vår juice maskin fick allt jobba på och pulpen blev genom torr. Den orkade inte riktigt ta allt så jag mixade hälften i min vitamixer och silade i en nötmjölkspåse.

Vindruvs saften skvätte lite överallt så Lilla Liv och jag tänkte att vi kunde prova färga ett tygstycke. Vi tog ett gammalt lakan och la in pulpen i tygstycket en stund. Nu hänger det på tork för att vi sen kan skapa något av det.

Det blev 2 liter juice. Om vår frys inte var så liten hade jag fryst in till vinter men den är full med annat gott. Så min tanke var att kanske göra en eller två dagars vindruvsjuicefasta.

Det var min måndags förmiddag med en krasslig liten hemma…

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..