Skål!

Ett lyckligt och glatt skål med delar av vårt NICE team på förra fredagens Kick Off på Läkande Rum som också är NICE kombuchas showroom! Läkande Rum drivs av Mari tillsammans med kollegor där och sin sambo Ivy. Under ett års tid har vi i ett team haft så himla roligt tillsammans och skapat NICE kombucha.

Namnet NICE kom till mig under en lunch vi hade – jag ville skapa en produktlinje som heter NICEfood. Nice för dig, dina medmänniskor och vår planet. Namnet föll i god jord i vårt team och vår första produkt är vår ”bebis” NICEkombucha.

Varför Kombucha blev den första produkten är för att den gör så stor nytta hos varje individ. Näringsupptaget av all annan mat börjar i tarmen och har vi en hel del bra bakterier i mage/tarmkanal så ökar vår chans att hålla oss friska och glada.

Friska för att 80 % av vårt immunförsvar börjar i tarmen.

Glada för att 95 % av vårt serotonin skapas i tarmen.

Just detta är något som den rykande färska boken ”Kimchi och Kombucha” berättar mer om.

 

”Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när en enkel fekaltransplantation (bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera.

Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. I den här boken berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om den mikrobiotiska revolutionen och de senaste genombrotten i forskningen om den så kallade microbiota-gut-brain axeln och hur den verkar kunna påverka din hjärna och psykiska hälsa.

Soki ger också bevisade tips på hur mat kan bidra med goda bakterier och därmed stärka ditt immunförsvar och din hjärnhälsa. Och för att kickstarta din hjärna avslöjar hon sina bästa recept på kimchi och kombucha, alla fullproppade med goda bakterier.

”Kimchi och kombucha är en innehållsrik bok med avseende på textmängd och fakta, men skriven på lättillgängligt sätt och kreativt formgiven.”

Motzi Eklöf, BTJ nr 20, år 2018″

 

Inför kvällen hade jag skapat två olika drinkar som var förberedda tillsammans med lyxiga smakprover av kombucha.

Hallon och Mango fusion, 4 glas
100 gr tinad mango & hallon blandning
2 msk kokospalmsocker

Mixa bärblandning med kokospalmsocker, Häll i en halv grönt te flaska i vardera glas och rör om.
Går att lägga till färsk ingefära också i denna drink.

Granatmojito med citronmelliskombucha, 4 glas
1 kruka mynta
2 msk agavesirap
juice från en lime

Fryst förpackning med granatäpplekärnor som tinat eller färska granatäpplekärnor

Mixa samman ingredienserna. Häll upp i glas. Fyll på med Citronmelliskombucha och lägg i granatäpple kärnor

 

 

Det är svårt att själv hänga med och ta kort så det var fint att fastna i någon annans telefon. Här med Enklaste Raw Brownien från boken Superfoodboost som jag delade ut smakprover på.

 

 

 

 

Mitt varumärke har länge hetat Raw food by Erica – drinks by Erica blir en ny gren inom Raw food by Erica.

Vår slogan ”Have a bucha Baby” kom till att jag frågar mina barn frågan ”do you want a bucha baby?” Och deras svar är alltid JA! Så ”Have a bucha Baby” kändes så rätt att skriva som vår slogan 🙂

Bucha istället för kombucha för det är enklare att säga. Baby för att kombuchan kommer från en scoby som i sin tur skapar bebisar och baby kan också betyda att man har någon kär. Och jag tror om vi alla hade varandra lite kärare hade jorden varit mer fridfull…

 

Vi presenterade kombuchan – dess historia, vår historia och berättade om mannen Stanislav som 74 år ung brygger kombuchan med renaste källvatten till oss och som vunnit pris av Amazon för den bästa kombuchan. Vi är så stolta att få samarbeta med ett sådant proffs som älskar det han gör.

Härligt mingel!

 

Först ut är våra 250 ml flaskor inom någon månad kommer även en lyxig glasflaska 750 ml som ett superbra alternativ på middagsbordet som festdryck, alla dagar i veckan.

För livet ska väl ändå vara som en fest – så skåla varje dag för det som gör hela din hälsa gott!

Kram

Erica

 

Ps. inom kort listar jag alla våra återförsäljare på nicekombucha.com och här på rawfoodbyerica.se!

 

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..