Lunch för liten och stor

När jag är runt och föreläser får jag ofta frågan hur vi äter hemmavid och vad barnen får för mat på förskola resp skolan. Saga vår dotter som går i 5:an får glutenfri vegankost eftersom vi har läkarintyg på detta efter att vi gjorde stora undersökningar för att se vart hennes eksem kom ifrån. Nu är hon helt fri från eksem och det kan vara tack vare den glutenfria kosten.

Lilla Liv som snart är fyra år får med sig matlåda varje dag. Så kan en typisk dag se ut för henne.

Quinoa med citron och yoghurt ( soja eller vanlig yoghurt), rökt tofu och raw food bollar samt frukt till mellanmål. Hon är så van att få med sig mat och tycker inte alls att det är något konstigt. Liv har också på tester fått utslag på gluten så vi försöker hålla det nere så gott som möjligt. Vi är så tacksamma att vi kan göra så här med maten på förskolan.

När barnen är på skola resp förskolan och äter sin lunch sitter ofta jag hemma och jobbar. Oftast blir det en smoothie men vissa dagar anstränger jag mig att göra en sallad. Men oftast hamnar den inte på tallriken utan jag äter direkt från bunke, i Lotus position på golvet. Tuggar och lyssnar på något inspirerande klipp. Det blir lite ensamt ibland och då får inspiratörer Oprah, Sadghuru, Matt Kahn, Gabriel Cousens bli mina lunchkompisar:).

 

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..