Recept på annorlunda Nötmjölk

 

 

Nu när jag varit inne mer på att inta näring i flytande form älskar jag att göra nötmjölker på lite annorlunda sätt än jag gjort tidigare och min kropp jublar!

Några tips på Annorlunda Nötmjölker:

* Prova att blanda olika nötter och frön i dina nötmjölker.

* Testa olika sötningar

* Prova att boosta med olika superfoods och adaptogener.

* Prova att göra dem med varmt vatten

 

Du kan variera att sila din nötmjölk eller låta pulpen vara kvar för en shake med mer fibrer. En liten nypa salt kan även tillsättas till alla nötmjölker för att lyfta smaken.

Leictin binder samman fett och vattenmolekyler vilket gör att mjölken inte skiktar sig så. Och boostar hjärnan.

 

Du kan välj att blötlägga nötter och frön för att näring och upptag ska optimeras i cirka 6 timmar. Skölj bort blötläggningsvattnet och tillsätt sedan nytt fräscht vatten när du mixar.

Lycka till i ditt NUT MYLK MAKING!

 

EN MASTIGARE MYLKSHAKE
En läckert sätt att boosta näring som bygger inteliigensen. Rik på fettsyror och fytonäringsämnen med lecitin som ökar hjärnans funktion och minne.

 

1 dl mandlar, med fördel blöglagda

½ dl chiafrön

½ dl hampafrön

½ dl linfrön

2 msk valnötter

1 msk kokosolja

1 dl frysta blåbär

4 dadlar

2 msk carobpulver

2 msk lecitinpulver

1 liter vatten

 

Mixa nötter och frön med vatten. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät tjockare shake.

 

 

 

 

 

 

MIX NÖTMJÖLK

Det blir en härlig smak att blanda olika nötter i en nötmjölk. Dessa ingredienser är rika på antingen /och magnesium och kalcium. Baobab ger mjölken en C-vitamin boost och ger den också krämighet.

 

½ dl mandlar, med fördel blötlagda cirka 8 timmar

½ dl paranötter

½ dl sesamfrön

½ dl macamdemianötter, naturella

1 msk baobab pulver

1 krm vaniljpulver

1 liter vatten

valfri sötning efter smak, ex dadlar, fikon, mullbär, honung

 

Mixa samtliga ingredienser och sila i en nötmjölksduk eller finmaskig trådsil.

GUL NÖTMJÖLK

Ett havtorn sägs innehålla lika mycket C-vitamin som 15 apelsiner. Bären är också rika på fettsyror samt har en förmåga att hjälpa till att läka tarmslemhinnan. Att blanda ned hela havtorn i mjölken gör att man lättare att tugga på sin smoothie. För att tugga sin smoothie är något som är bra att göra för att stimulera matsmältningen.

 

1 dl havtorn + 1 dl havtorn

2 msk honung

1 tsk vaniljpulver

1 dl cashewnötter

1 liter vatten

 

Mixa cashewnötter med honung och vaniljpulver och vatten. Tillsätt 1 dl havtorn och mixa igen. Vänd ned 1 dl havtorn i mjölken.

  1. I will definitely be making the MASTIGARE MYLKSHAKE and I really appreciate the information about brain health. The blended nötmjolk ideas sound great — the addition of havtorn is such a great idea — a real beauty food!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..