Lagat och Raw – hur äter vi i familjen?

Jag får ofta fråga hur vi äter i familjen och jag lägger ut inlägg om det då och då här på bloggen som inspiration till dig som läser som har familj eller vill äta både raw och lagat. I helgen gjorde jag glutenfri pizza botten från min vän Susanna Hovenäs bok som hon skrivit ihop med Nilla från Nillas kitchen.

IMG_9496

 

Laga Glutenfritt – du kan köpa ditt eget exemplar här via adlibris

 

När Saga och hennes kompis stod och gjorde pizzorna kom vi på att vi skulle göra en Nutella pizza men med en egen raw version av nutella. Genast blev den traditionella Nutella pizzan snäppet nyttigare och godare. Så middagspizzan blev en margarita, jag åt mest vitkålssalladen och oliver – och så blir det oftast. Jag smakar lite på den lagade maten och äter mycket av det raw alternativen, och familjen äter mest av det lagade och lite mindre av det raw. Då blir det iallafall att vi äter samma mat men olika mängd av den:).

”Nutella pizzan” formade tjejerna till ett BFF hjärta och skrev sina namn på. Älskar den kreativitet barn kommer med.

Jag höftade som vanligt med cirka vad jag hade i var:

RAW NUTELLA

3 dl hasselnötter

5 msk kokospalmsocker

1/2 dl flytande kokos olja

en nypa vaniljpulver

en nypa salt

1 msk carob

2 msk raw kakaopulver

3 msk havremjölk eller annan växtbaserad mjölk ( ta mer vätska om du vill ha den mer rinnig)

Mixa hasselnötterna fint i en mixer eller matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och kör tills allt har blandat sig. Förvara i en tättslutande burk i cirka en vecka.

IMG_9494

Dagen efter bakade vi glutenfria muffins också från en av Susannes böcker ”Baka Glutenfritt” – hennes tre  böcker baserade på glutenfria ingredienser är min räddare när det kommer till att baka och laga till familjen. Kika här för att läsa mer om hennes böcker om bakning.

Då kom Lilla Liv på att breda nutella över muffinsen och det kan jag säga blev en löjligt god kombo! Det blev ett lyxigt inslag på frukost bordet på söndagen. Det blev att jag smakade på muffinsen men som vanligt blev det mer av den raw nutellan än muffinsen. Livet att äta mycket raw food med familjen blir faktiskt ganska lätt om man inte gör det för svårt.

Kram Erica

IMG_9495

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..