Demo, Mässa och Bonnier Mingel partaj i Stockholm

IMG_9546

Måndag grå eftermiddag och äntligen får jag tillfälle att dela med mig av min helg i Stockholm! Jag var taggad att göra detta lördag tidig kväll när jag åkte hem men wifi:et hängde inte med i farten på SJ så bra, och en dag i veckan försöker jag göra mitt bästa för att inte vara uppkopplad, utan bara vara i stunden utan telefon, dator och ipads.

När jag blickar tillbaka till torsdagseftermiddag då jag var på Gryningen och demade NICEkombucha känns det så varmt och glatt. Det var så roligt att möta de som bryggt kombucha själva eller de som aldrig hört talas om kombucha. När jag berättar om kombucha väcks en nyfikenhet och vem vill inte har ett bättre immunförsvar och bli gladare? Gryningen är som en skattkammare där jag alltid hittar de där speciella varorna som jag har svårt att hitta annars, exempelvis kuzurot, som jag använder i en makrobiotisk dryck som är bra för värmen i kroppen och matsmältningen.

IMG_9548

Efter färdigställt ett reportage tillsammans med min vän Susanne Hovenäs om kombucha och recept till tidningen Hälsa, var det dags att inta årets mässa – Allt för hälsa mässa och Food & Wine mässan. Mässorna pågår parallellt men hade en kombo biljett – mat är hälsa, hälsa är mat.

Jag mötte Gustaf från Jävligt Gott som jag aldrig träffat tidigare, och det var roligt att prata hur han sprider sin mission.

IMG_9569
Det var mumsigt att provsmaka Raw Choklad – Goodio har en ny variant med rosmarin och tranbär men min favorit är lakrits och havtorn.

IMG_9562

Mer raw choklad från Loving Earht – deras Salty Caramel är tjejernas favorit. Och jag har gjort lite roliga recept med deras choklad – kika här för att se de recepten. En Glass med Salty Caramel och en ljummen kladdig Kladdkaka – raw of course.

IMG_9557

Quality Brand Sweden har också bästa plåstren, helt smooth för huden och som sitter som berget. Eko och Fair! Här kan du köpa dem hos clearlife.se

IMG_9556
Jag var så glad att jag kunde hänga runt med min Hälso Hero Johanna Bjurström, hon visade mig Vita Biosa som är en helt suverän produkt för hälsa, jag ska prova den och skriva lite mer när jag har testat och läst på lite mer.

IMG_9554
lsdkjlsajdlkas

IMG_9555
Vi träffade Hanna Sjöström från naturligtsnygg.se och hon var där och pratade på scen om sin senaste bok Hello Glow.

IMG_9552
För ett antal år sedan när jag hade kurs på Raw food House var Carolina assistent till mig där, hon berättade att hon hade planer på att starta ett märke som gjorde egna raw bars. Nu är Get Raw super stort och säljs i hela Europa! Yay! Klicka hem din egen Get Raw bar här.

 

IMG_9567
Jag mötte Anna som gör mat i sitt eget företag, Betulavita hon gick Raw Life Education och sprider sin matglädje!

IMG_9566

IMG_9568
Superkul också att se Grodd lådan från Cultdesign som jag var med och skapade recept, flyer och var representant för under ett år. Groddar still going strong!

 

IMG_9565
Mattias Kristiansson som gett ut flertalet böcker om veganskt matlagning har nu gett ut en bok med 1700 recept  – helt galet bra! Han gör också tidningen Vego där han sprider Veggo glädje.

 

IMG_9553
Roligt också att träffa på Fredrik Paulun – vi har gått jämsides genom åren och alltid roligt att ses och catch up. Undrar om han gillade NICE kombuchan?

IMG_9574
Helt trött i fötterna tog jag mig en vilopaus innan jag svidade om till mingelfest hos Bonnier Fakta. Tjejerna till vänster känner jag tidigare från Pilates complete i Göteborg som gett ut en bok om Kalla Bad, min förläggare Cilla Viklund ( the best!) och till höger Johanna Stål, vanligtvis chefredaktör för Camino Magasin. Johanna och jag satt i några år i samma kontorskollektiv och Camino hade ett reportage med raw food redan för snart 11 år sedan. Jösses vad tiden går. Nu har Johanna skrivit en bok tillsammans med Naturskyddsföreningen – ” Ett Hållbart Liv – med 365 tips för varje dag för en hållbar planet.

 

IMG_9578

En liten dröm är att träffa Soki Choi som skrivit storsäljaren Kimchi och Kombucha – vi hade nog kunnat fortsätta prata fermenterat hela natten. Men kvällstrött som jag är fick jag gå hem tidigt och vi ska fortsätta på en lång fika en annan dag, Soki och jag.

 

IMG_9584
Lite trött dagen efter när jag vaknade och skulle åka hem vid lunchtid, fick min frukost bli en lite chokladbit och denna fermenterade dryck från Renée Voltaire – då fick jag kraft att sitta vid datorn i två timmar innan jag behövde ta mig vidare till tåget.

IMG_9589
På tunnebanan, blev jag helt paff när jag träffade på Erik och Vilda Rosenblad som drev Kiviks Lilla Råa och också Råvarubutiken. Vi har blivit goda vänner sedan cirka 10 år tillbaka, nu är Vilda på gång att släppa en roman. Längtar att läsa! Glatt oförutsätt möte:)

IMG_9593
Tyvärr är jag av den sorten som lätt blir åksjuk – därför är jag glad att Lett har öppnat på centralen. En superbra salladsbar. Bunkrade upp med en grönkålssallad och peppade mig med en matcha latte tillsammans med min far, som fick en kombucha, en bryggkaffe och en avokado ( i brist på wienerbröd och bakelser ha ha, inte lätt att ha en dotter som älskar grönt och han själv älskar sött;).

Det blir ofta intensiva dagar i Stockholm. Och roliga. Denna vecka far jag en sväng till Malmö och mässan Natural Scandinavian Products. Uppdaterar er därifrån 🙂
Kram Erica

IMG_9590

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..