Malmö – gillar den stan!

IMG_9608

Jag kom hem sent igår torsdag från två knökade dagar i Malmö – jag gillar verkligen den staden och allt den erbjuder; mat, människor och mässa – Natural Scandiavian Products. Först av allt när jag kom till Malmö laddade jag med en lunch med Karin Tydén som jag för 10 år sedan coachade i raw food och under tiden som passerat har vi hållt kontakten. På tidningen HÄLSAs resa i oktober var hon med och föreläst om sitt sätt att ta människor till ett bättre välmående – hon är så duktigt och på hennes hemsida karintyden.se kan du ladda ned en välgörande självhypnos som jag blir helt lugn och avslappnad av.

IMG_9607

Uställarna och programpunkterna är många, min plan var mest att gå runt. Först av allt mötte jag min kära vän Susanne som hade blivit nominerad till ett pris och som roddade Biofoods monter. Direkt efter det mötte jag glatt Renée Voltaire igen:)

IMG_9610

Efter det gick jag omkring och provsmakade – så fort det stod raw stannande jag och provsmakade – ha ha! Jag är rätt kräsen men det fanns mycket gott. Min mage var som en fyrkant efteråt.

IMG_9611

Kokosyoghurt  som jag älskar och kokosvatten – the real stuff.

IMG_9612

IMG_9615

The Green Queen med bas i Malmö gör egen kombucha och raw godsaker. Åh vad jag gillar dessa människor med passion att göra gott för andra människor!

IMG_9616

IMG_9617

IMG_9620
lmözsmdölz
IMG_9621

Hanna kom fyra, Susanne kom  åtta och Johanna nia – stolt över mina vänner:)

IMG_9622
Petter och Viktor från Mother Earth fanns på plats.

IMG_9623
Magisk cashew och mandel ost – the best helt enkelt.

IMG_9624
Glad kille med den godaste torkade mangon jag ätit och cacao nibs med lucuma – vad sägs om det? Finns hos Biofood!

IMG_9625
Ombars chokladkaka med pistage, hur gooood som helst.

IMG_9627
jag gillar drycker i olika format så himla mycket. Organic traditions har skapat unika mixer med matchalatte, macacao och en som blev en favorit direkt gurkmeja och saffran. Och det är probiotika i med, hur bra kan det bli?

IMG_9630
Killarna från Råboll gick ur bilden men jag fick smaka och prata och intressant att dela smaker, format och hur man kan underlätta för människor att äta nyttiga godsaker.

IMG_9634
En av mina favoriter från mässan – en fylld choklad. Liknar den jag gör hemma faktiskt, glad att den kommer på Biofood i vår.

IMG_9635
Andreas och Patric från Dagsmeja fanns i Clearsprings monter. Dagsmeja distruberade min produktlinje raw food by erica när jag hade den och det var kul att träffa dem igen.

IMG_9637
Och äntligen fick jag träffa Hanna på Lily och Hannas. Hon hade kommit med en ny sort som var himmelsk. Köp Euphoria för det var eufori att äta den.

IMG_9648
Ett morgonmöte dagen efter  fick jag med min författar kollega på Bonnierfakta, han har ett sjukt tight schema så det var extra kul att höra hans utlåtande om kombuchan. Favoriten var aloe veran och citronmelissen :).

IMG_9646
Jag är inte så ofta i Malmö och därför är jag så glad när jag får träffa så många fina personer på så kort tid. Linda på bilden nedan, vi var för 12 år sedan assistenter på Living Food Insitutet i 10 dagar och har sedan dess hållt kontakten. We are still raw and going strong!

IMG_9652
Sedan fick jag träffa Bästa Linda på Raw food House som utökat till Malmö Central, så bäst. Underbar mat till personer på språng – det är inte alltid lätt att hitta. Hon är sådan eldsjäl som sprider sin gröna passion!

IMG_9653

IMG_9655
Jag gjorde ett besök på Raw Kitchen också men det kommer i ett separat inlägg i helgen. I kväll ska jag äta resterna från pizzan och den raw osten till middag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..