Mammas Kaka – Grattis 76 år!

Min kära mamma blev 76 år i torsdag. Jag var i Malmö just den dagen så jag svängde ihop en kaka kvällen innan för att den skulle stå klar till henne i kylen. Tjejerna garnerade tårtan så fint med granatäpple och ljus som hon fick blåsa ut. Jag har ätit tårtan varje dag; till frukost, lunch, mellis och faktiskt med middag. Mums!

IMG_9676

Mammas Kaka, 16 portioner

8 dl valnötter

20 dadlar

1 dl carobpulver

2 msk mesquite pulver

2 msk kokosolja, mjukt

2 msk apelsinsezt

en gnutta salt

Kör valnötter finhackade. Tillsätt övriga ingredienser och kör tills det blandat sig. Tryck ut degen i botten på en springform cirka 25 cm i diameter.

Fyllning:

2 dl tahini

2 avokado

1 dl kakaosmör, flytande

1 dl raw kakaopulver

1,5 dl apelsinjuice

20 dadlar

3 msk kokossocker

1 tsk vaniljpulver

en nypa salt

Garnera:

1 granatäpple

Gör kakaosmöret flytande i ett ljummet vattenbad. Mixa samtliga ingredienser till en len kräm och bred ut krämen på bottnen. Ställ in i kylen minst 2 timmar. Ta ur kärnorna ur granatäpplet. Strö över dem över kakan vid servering.

Kakan kan stå i kylen i en vecka. Du kan också välja att dela upp kakan och frysa in i bitar.

IMG_9602

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..