The Raw Kitchen i Malmö

IMG_9660

I somras fick jag bilder från Berlin från vänner som sett min bok på Rawtastic som var ett superschysst raw ställe i Berlin som plantlovers hittade till i veggostaden Berlin. Det är så roligt att se hur mina böcker sprids även till ett raw food ställen runt om i världen. Jag hörde även ryktet om deras fantastiska mat, så jag blev sugen att åka till Berlin bara för att äta, typiskt mig…

Men till min lycka så finns Rawtastic nu under namnet The Raw Kitchen och finns i Malmö. Då behöver jag inte åka så långt :).

Simon som driver The Raw Kitchen har flyttat tillbaka till Malmö och han har mer riktat in sig mot att erbjuda ett restaurang koncept. Roligt att han har några av mina böcker även i Malmö och även andra fina saker i hyllorna.

IMG_9662

Och allt det underbara han har på menyn – hur svårt att välja som helst.

 

IMG_9663

Min vän Betty och jag började med en matchalatte och en nutella kaka. OMG så gott! Vi var så hungriga och det ska visst vara det bästa för matsmältningen att börja med en kaka istället för huvudrätten.

IMG_9666

Betty som är på bilden drev Café Stunden som var ett raw food ställe i Malmö för cirka 10 år sedan. Vi träffades där och det var som vi fann varandra med en gång. Vi har hållit kontakten genom åren och vi bara bubblar när vi ses – av prat och lycka till livet.

IMG_9669

En av Simons specialiteter är hans ostar. Wow – ostar smakar bättre än the real version. Så fräscht men ändå med syran och sältan från lagringen och  krämigheten. Jag bad honom göra stor produktion och sälja över hela Sverige. Nu håller vi tummarna! Så ostbrickan är ett måste när du besöker The Raw Kitchen.

IMG_9674

En annan av favoriterna på menyn är pizzorna. Det läckra är att är ”normal” stora, jag fick i mig en liten slice – inte så konstigt efter kaka och ostbricka, ha ha. Men resterna blev to go och blev lika god dagen efter som middag. Bottnen var sådär tunn och god och fyllningen mmmm. Jag valde Estiva pizzan för den var nötfri, helt amazing god.

5 av 5 i betyg och snart på återseende. Ett tips – kom dit superhungrig! För du vill verkligen få plats med så mycket du kan från menyn;).

Kram Erica

 

IMG_9675

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..