Små meningsfulla platser i köket

IMG_9624
Igår hade jag ett kreativt kaos i köket när jag skapade nya recept. Hög musik, massor med råvaror och ganska stökigt. Så brukar det vara när nya recept kommer fram.

När jag stod och grejade i köket kom jag på att jag älskar de små altare jag skapat på olika platser i köket. Små altare med olika ting som betyder något för mig; ord, essentiella oljor, kristaller, hustomte, snäckor, ljus symboler. Alla sakerna har de en speciell mening och varje gång jag ser dem påminner de mig om minnen, vad jag önskar mig, helt enkelt saker som höjer min frekvens på något sätt.

Tavlan hittade jag på en loppis på Österlen i somras och det känns som en tacksamhet till alltet.

 

IMG_9620
Flower symbol och doft ljus.

IMG_9623
För någon vecka sedan var jag på vår närbutik och hittade en mexikansk läsk som heter Jarritos. Inte för jag druckit den när vi varit i Mexiko utan den påminner mig om mangon jag ätit när jag varit där och färgen påminner mig om solen i Mexiko som vi åker till igen i februari.

IMG_9622
Ett yogite citat får sitta på tavlan som en slags bön till varje dag.

”May this day bring you peace, tranquility and harmony”

I den indiska kulturen finns det platser för bön sk pujas innan man lagar mat.  Att man tackar och välsignar maten som man gör innan man tillreder och gör maten. Att göra mat är en ceremoni. Med dessa platser i köket diskar jag disken med en helt annan känsla, jag gör mat och jag känner en större tacksamhet att få tillreda näring till de som jag älskar.

Kram

Erica

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..