Frukosttips till barn

IMG_9584
Under åren har jag träffat så många föräldrar som undrar hur de kan ge sina barn mer raw food. Jag kommer ihåg en mamma som var så ledsen att hennes barn vägrade att äta frukost och sedan kraschade senare på dagen.

Jag frågade om hon skulle vilja prova att göra raw food bollar till honom på morgonen istället för den traditionella frukostmaten. Själv när jag var barn tyckte det var jättejobbigt att äta frukost men gjorde det för att det behövdes. Saga har svårt att äta frukost så imorses var det enda hon ville ha ett glas vatten. Annars försöker jag få i henne juice med vetegräspulver i så att hon har lite näring i kroppen iallafall. Orolig mamma, för att hon ska bli hungrig bunkrar jag upp med mat i hennes väska till kortrasten. Liv var inte heller så frukostsugen härommorgonen men när jag frågade om hon ville ha mina raw kanelbullar så svarade hon Yay! Det fick bli kanelbollar till chagate och juice, med tända ljus och en glittrig regnbågsunicorn. Bråka om att äta frukost kan sänka vilken dag som helst. Hur orolig jag än kan känna mig att de inte har ätit så värnar jag så starkt att de ska lyssna in till sina kroppar och vad de just behöver i den här stunden.Och att jag lyssnar till deras behov och försöker möta dem med deras önskemål i matväg.

Receptet till bollarna hittar du här och du kan se det på min youtubekanal

 

Kram

Erica

 

 

IMG_9590

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..