INSPIRATIONSBREV DECEMBER RAW FOOD BY ERICA

 

 

IMG_9569

 

Bibliotek är något som fascinerar mig. Så mycket kunskap på en och samma plats. När jag skriver detta inspirationsbrev sitter jag just på Stadsbiblioteket i Göteborg (och bästa bonusen att kafét Roots där, har super många schyssta vegan/veggo/ raw alternativ)

Jag sitter i en grön fåtölj och ser ut över en grå himmel. Så många skrivna ord det finns att läsa, och alla ger det mig perspektiv på livet, på sitt unika sätt. Känslan av att hålla i en bok; doften, papperkvalitén på sidorna i boken, prasslandet när jag vänder sida och budskapet boken förmedlar. Dessa komponenter ger mig en tillfredsställelse och får min fantasi att forma bilder. Varje ord fångar mig i det nu som jag befinner mig i. Inte helt oväntat är receptböcker något jag gillar mycket. När jag bläddrar i receptböcker kan jag känna smaken utan ens att behöva tillreda rätten egentligen. Varje bok ger sitt perspektiv på ett speciellt tema. Trots att det kanske är en recept bok med mat som inte ingår i mina matval, så kan den ge mig mycket inspiration.  jag tänker att ibland behöver jag fånga mig själv i en annan vinkel än om vi ser den rakt fram i spegeln (eller som en selfie i telefonen). Hur smakar en morot i en raw morotskaka eller i en juice? Jag är jag, en morot är en morot. Men jag kan vara jag på olika sätt och känna på olika sätt. En morot kan smaka och upplevas på olika sätt. Så jag är nyfiken på mig själv i en annan vinkel, i en annan form.

 

Hur skulle ditt liv se ut om du ändrade matvanor?

Hur skulle ditt liv se ut om du bjöd in mer grönt?

Hur skulle du må om superfoods fick bli en del av din kost?

Helt enkelt om du ser dig själv i en annan vinkel, hur skulle livet se ut då? Vilken form skulle ditt jag bli då?

Okej kanske lite för djupt men det jag vill förmedla är att ta del av den stora kunskap som finns där från personer som har passion för just sin sak; så mycket passion att de lagt ned själ och hjärta att skriva ned det till dig. Om du inspireras till att se dig själv ur författarens vinkel, hur skulle ditt liv se ut då? Inte för att det är något fel på det som är men för att du är nyfiken av lusten att upptäcka nytt.

 

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..