En yoga dag med Ateeka och Karin Haglund

IMG_9914
Igår hade Karin Haglund och jag en yoga dag. Redan i september bokade vi denna dag med Ateeka på Nia Movement Center i Göteborg. Vi visste knappt någonting men kände att detta är något vi vill göra ihop! Karin och jag har olika planer på att skapa något tillsammans i framtiden och att då få in en skön känsla i våra energier för att veta vad vi vill dela med oss till andra är superfint.

Och det gjorde denna dag! Efter dagen var vi i ett lugn och i ett så otroligt fint flöde så att gå ut i mörkret och regnet kändes likadant som om det vore en strålande sommardag. När känslan finns på insida styrs vi inte så mycket av vad som händer på utsidan. Så är det även för mig med raw food; äter jag stor del raw food med adaptogener kan jag lättare hålla mig distanserad till det som sker på utsidan.

Efter en skön förmiddag med Ateekas teachings och rörelser blev det tillfälle för lunch. Det finns inte så många ställen i närheten som kan ge oss den mat som Karin och jag gillar så jag hade gjort sallad, gjort linfrökex, tagit med kombucha och mörk choklad till oss. Karins och min kost ser väldigt lika ut- stor del raw men något lagat. Så till vår stora sallad hade vi kokt quinoa.

IMG_9913

 

IMG_9917

IMG_9915
Karin och Ateeka <3 <3

 

IMG_9916
Både Karin och jag praktiserar Ashtanga yoga till vardags så Ateekas teachings var något helt nytt men något som jag verkligen ska implementera i min practice. Redan imorses när jag var på gymmet 06, lade jag mig i bastun när jag var klar och gjorde några av hennes övningar. Med ens var den lugna sköna känslan som infann sig igår där. Som jag skrev i mitt nyhetsbrev att hålla mig öppen för nya influenser, att vara nyfiken berikar mitt liv väldigt mycket.

Du kan läsa mer om Ateeka och kika på henne på youtube.

Här är från hennes hemsida:

A letter from Ateeka, founder of Yoga Somatics and Somatic Awareness Institute:

I am inspired to share a contemporary perspective of yoga that is immediate, fluid and experiential.   It is a healing and meditative process infused with a tantric attitude and the grace of many teachers, guides and masters. 

Rather than committing to a particular yoga system or lineage, perhaps we shall say that the experiential self-development work that we dive into comes from the “lineage of life!” 

My teachings reflect and encourage the innate intelligence of your bio-system by bridging traditional yoga studies,  modern somatic approaches, meditative techniques and inquiry towards consciousness.

When you come to one of my classes, you can expect an exploratory, changing, growing and evolving process towards centered being-ness through your own body and experience. No class is ever the same and each offers an opportunity to move deeply into movement that is initiated by the fluid systems of the body.  

It is a yoga of possibilities. . . of exploring our evolutionary ancestry, elemental heritage and energetic spectrum . . . of natural intelligence and playfulness and fluidity and compassion. 

It is my hope that my teachings are as much without doctrine or dogma or hierarchy as possible while nurturing a great respect for the wisdom I have received from my teachers and their lineages.  My intent is to create a grounded, open and flowing environment that my students can learn from and contribute to.

My background includes extensive practice and teacher training in Ashtanga, Iyengar, Integral and Kundalini Yoga. Continuum Movement has had a great influence on my developments in yoga and I logged more than 300 hours of study of Continuum with its founder,  Emilie Conrad before her death in early 2014.  Her teachings are still very influential in my work today.

Currently I am a student of Madhurima Rigtrup and deeply inspired by Danish spiritual teacher, Jes Bertelsen.  My journey has turned deeply inward and I have a deep curiousity towards the nature of consciousness . . . towards naked awareness.

For many years, I maintained the status of E-Registered Yoga Teacher (E-RYT 200) with the Yoga Alliance and was the director of an internationally recognized Yoga Teacher Training program.  A few years ago,  I have chosen to let go of those designations and teach without official credentials . . . in a more free, teacher-student transmission flow.  

Throughout the years, I have had some fun in the surrealistic world of the press with articles and reviews in YOGA JOURNAL, SPORTS ILLUSTRATED WOMEN, REAL SIMPLE and BODY & SOUL and MODERN BRIDE, LA VIE TAIWAN and Taiwan’s NATURAL HEALTH Italy’s NATURAL STYLE and Norway’s KK and VAKRE HJEM magazines. 

A dream has come true in the fall of 2012 in the publishing of my first book, LOVE IS UNDER MY SKIN: Experiments in Living Yoga.  

I have produced 2 Yoga instructional videos “Yoga With Ateeka” which is has been translated and distributed in English, Mandarin Chinese, Italian and Spanish and Yoga-AntiStress: Restorative Yoga with Ateeka in English and Italian.  Also, 5 instructional audio CD’s available in “Divine Yoga Flow”, “Moon Cycle Yoga”, “Bliss”, ”Free Your Mind” and ”Return to Center”.

With writing as a deep passion, I have also co-authored TANTSU: A YOGA OF THE HEART and I am the creator, teacher and practitioner of SOMATIC BODYWORK.

My nomadic spirit loves to travel internationally to share Yoga, Somatic and Bodywork practices. And my Taurean side with deep roots loves staying home, living close to nature with my chosen family.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..