Julbord på Happy M Kitchen – Clean Food

IMG_9959
2015 var vi på ett av de bästa julbord jag varit på – det är inte enkelt att hitta ett julbord där jag kan äta i princip allt. Känslan av att inte behöva fråga, undra eller inte riktigt kännas sig nöjd är underbar. Jag har frågat Marie i två år nu om julbordet skulle komma i repris. Så jag har verkligen längtat! Igår, lördag 8/12 hade vi bokat bord hela familjen. Också härligt för barnen att kunna välja och vraka!

IMG_9974
Fräscha sallader blir en bra grund – och ett måste på ett julbord.

IMG_9973
Ugnsbakad Kålrot testade jag ett år, och när senapsdoften sprider sig i köket så kommer julminnen sedan mamma griljerade skinkan fram. Det var några år sedan jag gjorde en kålrotsskinka men efter jag smakat igår så står det på matlistan inför julen. Med glutenfritt ströbröd och dijonsenap.

IMG_9975
Allt glutenfritt och vegansk ( med fisk och skaldjur för de som vill ha). Skagen röra vegan är himmelsk!

IMG_9963
Picklat och fermenterat – bra för matsmältningen och känns syrligt och fräscht.

IMG_9964
Det varma är ett inslag så klart men blir ett litet inslag på min tallrik. Men en sojaveggo korv med senap känns juligt.

IMG_9965
Grönkålssallad,Vegan Janssons och göttbullar. Gött helt enkelt!

IMG_9968
Och ostar…  Örtig cashewost, Lite rökt krämig ost och en vegan ost. Smakade super gott!

IMG_9969
Jag är en sådan som hellre väljer förrätt än efterrätt men på ett julbord fick jag verkligen kämpa lite för att få plats med även de ljuvliga efterrätterna. jag var sprickmätt. Ris a la maltan var lätt och god, faktiskt min favorit. Choklad, tryfflar, pepparkakstiramisu, äppelcrumlble och saffransdröm. Inte ofta jag går loss på det söta på detta sätt. Det sägs att man ska äta tills man är 80 % mätt, jag tror jag åt tills jag var 180 % mätt. Så idag söndag blev det mest flytande mat fram tills jag hackade ihop en persiljetabouleh med hampafrön och granatäpple. Just det är min favorit på vårt julbord – Persiljetabouleh med granatäpplen!

IMG_9972
Salta tamarirostade mandlar, härlig kontrast till det söta.

IMG_9980
Sam the Man var nöjd han med 🙂

IMG_9983
Mamma/ Mormor Bitte kom med och njöt med oss.Liv och Saga hittade även sina favoriter och hade tålamod när vi tog tallrik efter tallrik.

Riktigt glad var jag också när jag såg att många beställde in NICE kombucha ( drinks by Erica) till sin julmat. Det är något av det bästa med en nubbe kanske att hjälpa till att smälta maten. Helst om man äter sig 180 % mätt;).

Kram

Erica

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..