Serafias Magiska teer

Var med mig och Erica Palmcrantz Aziz hemma hos henne när vi lagar te med fina magical egenskaper och smakar Ericas raw food fika så som raw food saffransbullar !!! Välkomna på fika , häng på !

Geplaatst door Serafia Andersson op Vrijdag 14 december 2018

Serafia är en magisk kvinna. Jag träffade henne för första gången i början av september på Regnbågens 25 år jubileum. Det sa bara klick. Och vi visste att vi ville ses mer. Nu har vi setts några gånger och vi har flera saker gemensamt. Vi gillar verkligen varandra:). En sak är hästar. En sak är magin i maten. Så Serafia kom hem till mig så vi kunde göra lite magi i köket.

Jag hade förberett pepparkakor och saffransbullar i torkugnen, recept till bullarna ska jag provgöra en gång till innan jag publicerar det så det blir extra bra.

Pepparkaka

Till 30 hjärtan:

5 dl mandel
2 ½ msk mandelolja eller rapsolja
en nypa salt
5 tsk kanel
5 krm ingefära
25 nejlikor, stötta med mortel eller ca 5 tsk malda
5 msk honung
10 dadlar

Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt olja och dadlar, kör tills det blandat sig. Lägg i kryddorna och saltet, kör igen. Tillsätt kryddorna och kör tills allt blanda sig ordentligt med smeten. Tillsätt honung, börja med 1 msk och fortsätt att köra. Degen skall bli lagom ”kladdig” för att kunna tryckas ut på en skärbräda eller bakbord. Torka gärna i torkugn på 42 grader i 24-30 timmar, tills de har blivit hårda. Tiden varierar beroende på tjockleken på pepparkakorna.

Serafia gjorde ett supergott te, du ser receptet nedan och det är från hennes kommande bok. I klippet bytte hon ut kanelstång mot vaniljstång, så prova både och. Lägg alla ingredienser i en presskanna och fyll på med varmt vatten. Låt dra några minuter. Söta även med honung om du vill runda av smaken något.

 

Ros choklad:
2 dl kakaomassa
1/2 dl kakaosmör
1/2 dl ane sugar crystals
1 msk lecitin
1/2 dl kokossmör
2 – 4 droppar rosolja
1 liten nypa torkade rosblad per form ( dock ej nödvändigt)
en nypa salt
Gör kakaomassa och kakaosmör flytande i ett vattenbad. Rör ned övriga ingredienser. Strö en liten nypa rosblad och lägg i varje form. Häll i chokladröran i formarna och ställ in i frys eller kyl.
Img 9986.jpg

 

Vill du ta mer del av Serafia följ hennes live inspelningar på facebook och ta del av hennes magi på hemsidan Vita Kvasten; där kan du läsa mer om tarotlekar, kristaller, konst, smycken, förbeställa Serafias bok och få vägledning i livet. Hur kommer 2019 mån tro?

Kram
Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..