Julklapp från Bonnier Fakta

Det är så uppskattat när man som egen företagare får en julklapp – annars får jag fixa dem till mig själv;).

Bonnier Fakta är ett väldigt omhändertagande förlag och som verkligen månar om sina författare med mingel, middagar och gåvor.

Detta år fick vi författare boken som Johanna Stål, chefredaktör på tidningen Camino Magasin, som jag känt i 11 år sedan Camino gjorde mitt första reportage om raw food i deras tidning. Vi satt sedan tillsammans på samma företagskollektiv och har sedan dess följts åt. Så det är extra roligt att se hur Johannas kunskap och hur hon månar om vår jord i detta format. Boken är den bästa julklappen till den som har allt, eller istället för en blomma.

Du hittar boken här, den hinner inte fram till jul men säkert till nyår om du vill ha en ge bort present.

Kram

Erica

 

 

Om boken:

Klimatångesten sprider sig bland allt fler människor. Frågan om vår planets framtid kan kännas överväldigande stor och obehaglig. Finns det egentligen något man kan göra som enskild individ? Ja, massor! Det får vi lära oss i den här boken som är Naturskyddsföreningens stora guide till att leva ett mer hållbart liv. Även om man som ensam person inte kan rädda klimatet finns det en hel del små saker som var och en kan göra i sin vardag och många sätt att påverka företag, politiker och andra makthavare att ta sitt ansvar. Bokens kapitel utgår från miljöer, platser och sammanhang som är vanliga i vårt liv. Vad kan jag göra under mitt besök i mataffären? Hur kan jag göra mitt boende mer hållbart? Jobbet, skolan, semestern och festen (!) är andra exempel på områden där den här boken guidar oss till mer hållbara lösningar. Journalisten och föreläsaren Johanna Stål som har lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor har tillsammans med Naturskyddsföreningens experter sammanställt 365 tips, stora som små. Här finns enkla, klassiska råd om hur man blir en matlådsmästare eller minskar reklamhögen i hallen. Boken rymmer också tips om större projekt, till exempel om hur man anlägger en damm eller bygger ett Svanen-märkt hus. Många tips är spännande och nya, vad sägs till exempel om att anlägga en bokashi-kompost eller inrätta en kapselgarderob? Boken innehåller också ett avslutande avsnitt om jordens planetära gränser som ökar förståelsen för jordens tillstånd och varför ett litet tips kan göra skillnad. Ett hållbart liv är en av de mest heltäckande böckerna om hållbarhetsfrågor någonsin och en bok som verkligen gör nytta, för oss själva och vår planet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..