Inspirations brev Januari – Göra halvhalter

Img 0681.jpg

Jag är ju en inbiten hästtjej. Jag rider inte direkt längre, utan hänger med Saga och Liv i stallet och agerar hästskötare, vilket jag älskar. Galoppera fritt i naturen, känna hur hästen och jag är ett, är dock fortfarande eufori för mig. Häromdagen tänkte jag på vad jag vill ta mig med in i 2019, vad som kom till mig är att jag ska praktisera halvhalter.
När man gör halt med en häst stannar den. Men en halvhalt är att man sitter till i sadeln, tar ett kort subtilt nytt tag i tygeln samtidigt och pressar ned hälarna, på samma gång. Hästen vet då ” aha nu är något nytt på gång”. Som en mini mini förberedelser på att den ska vara vaken och med, ibland ska inte hästen göra något nytt moment utan behöver väckas till något i det som man gör. ”Hallå jag håller på att förmedla något här från din rygg som inte riktigt når fram”.
2019 du har något stort som väntar, det känns i magen ( jag är inte gravid;), vad det är har jag ingen aning om. Men en aning om något stort känns. För att jag ska vara vaken till det som ska hända behöver jag göra halvhalter. Hur gör jag halvhalter undrade jag för mig själv då?
Att stanna upp, om så för en minut. Att höja blicken ovanför skärmen. Sträcka på mig. Känna mitt andetag – in och ut. Fråga mig – vad vill mitt hjärta just nu? Fråga mig – vad gör mig stark just nu? Fråga mig – vad är det jag inte vill möta i det som ger mig motstånd? Ge mig själv dagar när matsmältningen får vila och jag bara dricker flytande mat. Micro nappa. Lyssna på något som ger mig energi. En kort promenad runt huset när jag sitter hemma och jobbar. Att se in i någons ögon lite längre än vanligt. Vad en halvhalt är, är unikt för varje person. För mig är det att stanna upp. Stanna upp för att se att jag är på den riktning som känns sann för mig.
Och… när jag äter raw food känner jag att jag har otroligt mycket lättare att stanna upp i en närvaro men ändå ha otroligt mycket energi på samma gång. Det känns som raw food håller mina kanalerna öppna, mina energi kanaler i kroppen och de som finns kring mig.
Kanske att praktisera halvhalter även kan vara något för dig 2019?
Kram
Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..