Gör ditt eget torrschampo

Jag tvättar inte håret. Lite äckligt tycker vissa. Naturligt tycker jag. Istället sköljer jag det med vatten och kan ta balsam någon gång. Varför jag inte använder schampoo? Det gör inte mitt hår bättre på något sätt faktiskt. Det blir torrt, platt, tråkigt, elektriskt och jag känner mig inte som mig riktigt. Håret vänjer sig efter ett tag, du måste bara härda ut när det ”fettar” av sig självt och ta den tiden att komma tillbaka till sitt naturliga stadie. I morses var håret super greasy, och mitt torrschampoo hade jag gett bort. Och med torr schampoo menar jag inte det som man sprayar i håret. Det är pest för håret och det blir bara ännu fetare av det på sikt och att det är sjukt omiljövänligt och pajjar din hårbotten. Du kan till och med tappa hår av det! No thanks.

Så idag gjorde jag en sats. 1/3 raw cacaopulver ( den raw versionen är mycket ljusare än den rostade varianten och doftar bättre så använd endast raw cacaopulver) + 2/3 potatismjöl. Med den blandningen blir färgen perfekt till mitt hår. Pampra in håret och hårbotten och borsta ut. I topparna sprayar jag egengjord balsamspray för att styra upp mina slitna toppar. Är lite kär i mitt slitna hår men snart är det dags för en toppning…

Är du blond ta endast potatismjöl och Saga som är brunett hon tar endast cacaopulver och fräschar upp sitt hår med.

Mina barn tvättar kanske sitt hår med schampoo cirka en gång om året. Liv som är fyra har nog bara tvättat håret två gånger i sitt liv. Till deras lockar använder jag dock Curly Ellies produkter och har som leave in conditioner och spray innan jag borstar det.

Vad säger du om resultatet? Har du gjort något torrschampoo själv?

Go Natural!

Kram

Erica

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..