Recept Pasta Alfredo med svamp och tomater

Img 1058.jpg
Sista helgen i januari hade Sam och jag ett gemensamt retreat på My Sangha Shala, jag är lite kass på att planera menyer. Jag försöker dock att skriva inköpslistor men en del av rätterna blir påkomna i stunden, antingen i affären eller när jag upptäcker en ny råvara eller har glömt att köpa något. Med raw food så blir det väldigt enkelt att vara kreativ. En receptkombination blev till när stod där i köket och kikade på vad vi hade kvar inför den sista brunchen i råvaru väg. Det blev en succé hos deltagarna med det andra som serverades till brunchen. För mig är det viktigt att deltagarna på mina kurser och retreats ska känna spektrat i olika rätter, smaker och texturer när det kommer till raw food och att alla blir ordentligt mätta. Så att höra kommentarerna hur smaker och texturer och den sköna känslan av maten i kroppen, gör mig innerligt glad.
Pasta Alfredo med svamp och tomater

Nudlar:
1 pkt kelpnudlar
3 st zucchini ( eller 2 zucchini + 1 morot)

Gör nudlar eller pasta av 2 zucchini samt ev. 1 morot eller 2 påsar kelpnudlar – blanda gärna

Dressing:
3 dl cashewnötter, blötagda
1 msk citronjuice
1 msk äppelcidervinäger
en nypa salt
1 – 3 dl vatten ( beroende på hur krämig du vill ha den samt hur stark din mixer är)
3 -4 msk B-jäst

Till topping:
1 pkt shittake svampar ( cirka 200 gr)
2 msk tamari
samt cocktailtomater

Mixa samma alla ingredienser i en mixer till en len konsisten. Smaka av! Vänd runt dressingen med nudlarna och toppa med svampen.
Marinera skogschampinjoner och shittake svampar i marinad. Skär i skivor och vänd i tamari. Låt stå någon timme. Ta ut svampen och torka i cirka 12 timmar på 42 grader.
Vänd runt dresseringen med kelp och zucchininudlar. Toppa med svampen och cocktail tomater till kelp-och zucchininudlar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..