Första veckan i Mexico

Hu så trött men åh så glad! Sovit knappt två timmar för att får klart allt innan vi åker… På midsommar natten satt jag i tre timmar och letade resa till oss för att vi ska få ett break för en månad. Arbetet fortsätter men från en annan plats. Det är också här jag hittar ny inspiration, Sam och jag hittar nya platser som vi drömmer om att ha retreats på och att vi får tid för våra barn. Vi jobbar som mest på sommaren och då får barnen helt enkelt hänga med. Nu ska jag skriva klart boken, fixa inför utbildningen och leta retreat ställe!

När jag reser är jag kittad med lite olika saker; ett hjärta som form av en kristall, mitt infinity kort som skyddar mot strålning, mitt taychon energy bälte, olika essentiella oljor för balance, öronont och bli uppiggad alla från märket doterra, chlorella tabletter och en hel del mat.

Resan gick hur bra som helst. Med en matcha te i Dallas blev jag lite mer uppiggad.

vi framme 02. Mötas av värmen mitt i natten, doften, känslan och att vi vet vad som väntar, men också vad som vi inte vet väntar men som vi ska utforska. Jag gillar att packa upp med en gång så vid femtiden somnade jag efter nästan dygnat i två dygn. Tur att man går på raw food – ha ha!

Le Cielo ett schysst ställe med kombucha, egen kokosyoghurt etc var vårt första besök efter att lite jet leggade snurriga försökt styra upp dagen.

Yes, Tulum is my Happy Place!  Detta är tredje året i rad vi är här, och det verkar som vi hittat vårt smultronstället på jorden. Bara på dessa tre år har hänt otroligt mycket med matställen, yogaställen, nya hotell etc men Tulum har fortfarande sin charm och det hoppas jag verkligen att det kommer fortsätta ha.

MatchaMama Tulum är ett must visit ställe – finns både vid stranden och nu i stan.

Raw Love som finns vid Ahau Tulum hade fått ett litet ställe precis på stranden, jag som inte trodde det kunde bli bättre!

Heavenly Chocolate Cake med fötterna i sanden. Raw food kakorna har en bas av young coconut meat som gör de silkeslena och lättare än om man använder cashewnötter.

Här är en frukt som smakar som en blandning sötpotatis och papaya och dadlar. Den är helt sagolik i mousser och i raw glass.

Mamaye heter den och den finns bara i Mexico.

Ett av våra favvo ställen Co.ConAmor hade flyttat från sin charmiga innergård till en större innergård och deras shop hade också blivit större. Jag såg direkt kokosyoghurt som stod på fermentering.

Jag måste verkligen hålla mig för att inte köpa allt här inne.

Sam letar bästa Cold Brewed Coffen.

Mezzanine är super schysst, trendigt ställe där man inte får bo med barn men gå dit och luncha med barn får man :). Inte för att maten är den bästa för mig, jag tar alltid samma Tom Kha soppa, men utsikten och feelingen den får högsta betyg.

Ett måste stopp är vid Tulums bästa glassvagn, ja, glass ställen finns det gott om men för en sådan som mig som väljer veganglass är det inte så enkelt att hitta en glass som inte är pepprad med socker.

De gör också glassen a la minute, basen är kokosmjölk och sedan väljer man sin egen smak kombo. Jag är grymt peppad att fixa en vagn, köpa två frysplattor och köra runt till olika stränder och festivaler på sommaren.

Vi storhandlar på en supermarket och i fruktaffärer som finns lite överallt. För mig är det som himmelriket att gå omkring där. Familjen är inte lika glada när de får vänta på mig när jag ska dofta, känna, klämma…

 

Lycklig med ett kilo kakao bönor av prima kvalité men jag har satt mig själv på en kakao detox, jag kan få köpa något med raw choklad på exempelvis Raw Tulum men eftersom raw kakao hjälpt mig med kreativiteten vid bokskrivandet och jag fått ”låna” energin från kakao tänkte att jag ska försöka betalat tillbaka nu när vi är här. Så jag fick disciplinerat lägga tillbaka påsen. Eller får jag köpa en och ta med mig hem?

Fler bilder från Co.ConAmor. Hemmabryggd kombucha, kokosnötter, bowls, raw desserter… Allt man kan önska sig!

Det är spännande att gå på sidogatorna, där hittar man flera smultronställen. En gata, som jag ska se vad den heter, hade tre veggo/veganställe på bara 15 meter. Veggo kvarteret! Hur mycket kan jag äta undrar jag?? …

Flera platser kvar att utforska i Tulum i matväg.. Så mer kommer men kika gärna på mina inlägg från tidigare år, klicka här.

Kram

Erica

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..