Runt Mexico med buss

Äntligen kan jag posta detta inlägg! Jag har verkligen blivit påmind om hur tacksam jag ska vara för ett välfungerande internet, det kan jag skriva under på att det varit avsaknad av. Nu sitter jag i en kall hotell lobby i Cancun och försöker ta igen allt det som jag inte har kunnat haft tillgång till via cyberspace. Men ibland är det bra att ta en paus även från internet, trots att jag gillar så mycket att dela med mig av vår upplevelse här i Mexico till dig. Vår plan är att hitta den bästa platsen för ett yoga och raw food retreat och även besöka platser som vi skulle kunna ha olika turer till och rekommendera deltagarna som följer med oss att fara till. Och det finns så många vackra och spännande platser att besöka. Hela Mexico bubblar av kultur, natur, och historia och magisk mat. Ett superbra sätt att upptäcka Mexico är faktiskt med buss. Spansk dubbade filmer, wc, ac, bekväma säten, trygga chauförrer, bra vägar.

Vi lämnade Tulum med massor mat i magen och lite dämpade ändå. Vårt ultimata retreat ställe hade ökat sin non refundable deposition och satt en gräns för hur mycket som ska in från ett retreat som gör det lite omöjligt att boka där. Men ska den som ger sig, vi ger oss vidare!

Jag är känslig för mjölkprodukter, så glass är något som jag sällan äter. Dock i Tulum går jag loss på att prova veganglassar!

Detta ställa har smakerna frysta och de gör glassen direkt med havremjölk i en gigantisk maskin.

Vi gillar att prova olika lokala restauranger, där maten kostar typ nada och juicen är helt färskpressad. Att prova de olika chilidippsåserna är alltid en överraskning – hot hot hot.

Kefir nörd som jag blivit efter skrivit min senaste bok som kommer ut 15:e maj tog jag med mina kefir gryn. Köpte glaskannor och silar på i affären och började brygga. En liter kefir om dagen dricker vi, med olika smaksättningar varje dag. Gurka är en favorit.

Jag är alltid på jakt efter schyssta produkter och Co.ConAmor i Tulum har så mycket goda saker. Jag packade cykelkorgen full!

På Wheatgrass Tulum fick vi vår vetegrässhot. Att blanda vetegräs och kokosvatten – OMG det är heaven för kroppen. Och jösses vad klar i knoppen jag blir.

 

Tulum är supercharmigt, och att cykla nere vid stranden är som att cykla i en tavla.

 

Raw Love finns på tre olika ställen vid stranden vid Ahau Tulum och i byn vid Humo. Alltid lika svårt att välja från menyn, så vi beställer och äter av varandra:).

The Smoothie Green Goddess for the King

Egen fermenterad Kokosyoghurt helt i min smak.

Med buss från Tulum till Cichen Itza, där kikar vi på ett av världens sju nya underverk och tar del av underverken i frukt och grönt.

Från Cichen Itza till Merida en kolonialstad med vackra parker, museum och sprakande färger på husen.

I Maya köket används Chaya bladet, som används i matlagning och i som mixas till gröna drycker. Så grön juice och smoothies har ett historiskt ursprung även här.

Sam testar kaffe och jag försöker hitta en bra matcha latte. Vilket inte är lätt. Hemma är bäst helt enkelt.

Det går inte att sticka under stolen med att det blir en hel del friterad mat, socker som gömmer sig, mat med gluten då man reser intensivt. Jag är också så nyfiken på Mexikos traditionella mat så jag provar gärna därför njuter jag extra när jag kan få en juice. En kedja som finns i Mexiko som heter 100 % natural är suverän! Älskar att äta där och få en gigantisk sallad, juice och en god inhemsk choklad dryck med kanel.

Vart än jag reser i världen följer min yoga matta med. Hänger den med så blir det att jag rullar ut den varje dag och väcker kropp och sinne till liv. Det blir också min stilla stund på dagen när familjen sover. Ibland kan det vara lite knixigt att få till vart jag ska rulla ut mattan men just denna morgon blev det en väldigt vacker plats att möta dagen och solen på.

 

Sam som drev kafer i 13 år är en kaffenörd. Här fick han äntligen en kaffe i världsklass. Jag är ju ingen kaffedrickare men älskar doften:).

Tack och lov för googlemaps och dess sökfunktioner. Detta ställe poppade upp Maiz Y Canela som ett bra veggo ställe. Otroligt charmigt, kändes som man klev in i någons hem och det fanns bara en satt rätt att äta varje dag. Förrätt grönskassoppa, helt fantastisk veggo mat till huvudrätt, magisk vegan chokladglass och chaya dryck.

Då var vi laddade att hoppa på bussen till Rio Lagartos för att spana på flamingos och sedan vidare till Isla Holbox. Mer om det kommer på bloggen, nu börjar dagen vakna till liv här i Cancun och jag ska väcka min familj…

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..