Nässlor kära nässlor

Nässlor, kära nässlor. Nässlor är verkligen ett superfood som finns gratis och i ett överflöd. Jag blir lite fanatisk på våren när nässlorna kommer, det känns som kroppen längtat efter de späda nässlorna under vintern. Jag mixar i smoothies, och juicar, gör nässelsoppa till barnen men jag plockar också mängder för att torka och tillsätta i min mat under vintern. Nu är jag inne på min sista burk, jag hade tyvärr inte låtit mina nässlor torka ordentligt och de hade börjat mögla. Så se verkligen till att de är helt genomtorra. Du kan mixa de torkade nässlorna till nässelpulver och förutom lägga i smoothies och bowls gömma i bollar och choklad. Nässlor kan ha en riktigt grön smak och nässlor är rika på järn och järn smaken kan gå igenom. Därför kakao helt suveränt med nässelpulver. Förbered för ditt nässelplock att redan nu spara på burkar. Glas är bäst men vad som funkar toppen är lösgodisburkar, så fråga i din mataffär efter ett gäng. Dags att fylla med riktigt godis:).

Nässlor är väldigt rik på kalcium och är enormt viktigt för att bygga ett starkt skelett och rik på andra viktiga mineraler som vi behöver.

Är du lika sugen som jag på nässlorna som snart är här?

Kram

Erica

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..