Raw Life Education -första tillfället för vårens start!

Söndag kväll och jag sitter i lugnet på Solhälla, kursgården där vi har utbildningen till Raw Life Educator. Jag är fortfarande hög på allt som vi delat, och jag räknar dagarna tills vi ses igen den 1:a maj. Och verkligen möter våren igen på magiska Solhälla.

Bilen är fullpackade för att styra mot Göteborg men jag ville så gärna dela bilder från våra dagar som inspiration till dig.

Det är många inköp som behövs göras för att få tag i alla råvaror, jag svänger runt till många olika platser. Ett stopp är på Majornas Hälsobod, där passade Liv och jag på att köpa varsin kombucha som gjorde att vi kunde fortsätta vår shoppingtur till…

 

Img 3241.jpg

Runt hörnet till Mattias på Bara Bra Mat. Där fick vi tag i resterande råvaror. Älskar verkligen att ha två sådana bra affärer några minuters bilresa från där vi bor.

Väl på Solhälla dagen innan starten, träffade jag en kvinna jag mött några gånger IngMarie Lamy som jag följer på Instagram och är en världskänd fotomodell, fortfarande aktiv och ger kurser i inner beauty. Det var ett sådant fint möte, i vårsolen på Solhälla.

Åke, som har sin eko odling och shop precis ett stenkast från Solhälla ger oss mikro grönt och även hade Solhälla odlat fram gröna blad som vi fick del utav. Mat är magi!

Vi mötte deltagarna med sol, blommor och grön smoothie och såklart en choklad bit. Med ens kände vi oss som hemma med varandra och gick in i vår bubbla.

Solhälla är omgiven av en sådan skön och vacker miljö. jag hade någon tanke på att ta årets första dopp i sjön Hällungen men sköt upp det doppet till nästa tillfälle ;).

På fredag förmiddag kom Dan, min vän med 30 års erfarenhet av raw food och delade med sig av sina kunskaper och hur vi kan förvandla mat från skogen till gourmetmat.

Och så klart massa groddar!

 

 

Vi plockade tallkvistar och malde och gjorde tallkola. Otroligt gott!

Det var första gången jag smakade mossa, tja, vad ska jag säga. Det smakade grön mossa. Kanske inte det jag direkt skulle välja…:)

Smörgåstårta á la Dan.

Dan undrade om vi ville smaka på fermenterad granstubbe från 2014 – jag bangar inte så mycket men just den här var jag inte så sugen på haha.

Fina assistent Olivia fyller tallriken med groddar.

Vi syrar och pratar fermenterat.

Jag för tallkola i en gammal köttkvarn. Bra användnings område för en sådan om du har det hemma.

Mangotårta – sagolik.

Schnitzer kost med kokosyoghurt och avokadokräm.

Äpplemuffins med cashewgrädde.

Kristfrids mangotårta igen!

Nötbullar med zucchinipasta och gojibärs sås.

Rödbetssoppa med tamarifrön och raw parmesan ost.

Pizza night – den pizzan gillas av alla!

Vädret blev ruggigt men de rosa blommorna lyste upp oss.

Min fina vän och kollega Johanna Bjurström, kom och föreläste om näring och hon är så otroligt kunnig. Hennes föreläsningar är enormt populära och ger oss en helt annan insikt i varför den raw:a maten är den allra bästa för oss.

Johanna har också en utbildning, som jag går nu till Holistics Hälsocoach. Den är superspännande!

Lunch på Johanna vis – massvis med grönt. Yes, grönt är skönt!

Jag, Dan och Johanna – vi är tre personer som älskar att dela vår passion till planeten och till människor för att deras välbefinnande ska bli större. Så tacksam för dessa två i mitt liv!

Mina änglar i köket, som supportar, mixar, skrattar och kramas. Jag hade aldrig kunnat genomföra utbildningen utan ett sådant dream team med Kristfrid assisterande lärare ( till vänster) som en guidande ödmjuk ledare i köket. De fixar medans jag föreläser <3.

Många samtal, mycket information, flera böcker – allt i en vacker harmoni och flöde.

 

Skapande av påskgodis – söta små påskycklingar

Vi avslutade för några timmar sedan med en gigantisk buffe som vi fullkomligt slukade och som jag tydligen blev uppslukade utav eftersom jag glömde att ta en enda bild.

 

Som jag längtar tills nästa tillfälle. Då vi får uppleva nya smaker, dela erfarenheter och livet tillsammans.

Ikväll kommer jag somna fylld med tacksamhet.

Påskkycklingar

1 liter mandel, använd gärna mandelmjöl
1 -1 ½ dl honung
3 msk vatten
en nypa salt
1 msk mandelolja
Färga med:
Gurkmeja, börja med 1 krm (den får inte ta över smaken)

Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt honung, olja, salt och vatten och kör tills det blivit en smet som liknar mandelmassa. Färga med gurkmeja, genom att arbeta in den med händerna. Gör påskkycklingar med små bitar av gojibär som näbb och kakaonibs som ögon.

Chokladägg, cirka 20 st

Nöt och fröfria chokladägg med bara dadlar som bas. Ett recept när jag skulle göra påskgodis till Saga förskola – både stora och små gillade chokladäggen. Prova att rulla i färgad  riven kokos.

30 dadlar
½ dl kokolja, mjuk (ej flytande)
1 dl raw kakao

Kör alla ingredienser i matberedaren tills det blivit en smet. Forma till ägg.
Färgad kokos:
3 dl riven kokos
Alternativ:
1) 3-5 tsk gurkmeja
2) 3-5 tsk E3 live alger eller spirulina
3) Juice från tinade blåbär, cirka ½ dl
Det går att använda rödbetsjuice, morotsjuice för att färga med

 

Kram
Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..