ANNONS

En nyckel att få raw food att fungera!

/

 

Img 3889.jpg

Jag har levt med raw food i 14 år, inte att jag ätit raw food 100 % i 14 år men det har varit en stor del av mitt liv och något jag burit med mig i hjärtat, och kropp & själ.

Det finns olika delar att få raw food att fungera som jag brukar lära ut på mina utbildningar och workshops. Det är verkligen individuellt vill jag först säga – hur raw food fungerar för dig som unik individ – det är därför jag älskar att möta mina klienter på one to one coachning. Där kan jag se den personens inre behov, önskningar, längtan och hur raw food kan komma in för att komma mer till sitt unika jag <3.

Bilderna jag delar här är en otroligt viktigt förutsättning för att lyckas med raw food – det är att ha de bästa råvarorna hemma! Är skafferiet och kylen fyllt med det som ”no longer serves you”, det som du känner,” nej det här vill jag inte fylla min kropp och spirit med”, så kommer det ändå bli det som blir ditt matval när du väl blir hungrig eller blodsockret dalar.

Så var förberedd, bunkra upp ditt skafferi. Och ja, det kommer att kosta att skapa ett nytt basskafferi men vad är viktigare och mer värd det än du själv? Jag kommer ihåg min mamma, när hon lade om sin kost till raw food, packade hon ned all den mat hon inte längre ville äta och åkte hem till min bror och ställde det på hans köksbord.

När man har en familj kanske det inte är så lätt om inte hela familjen delar samma tänk kring maten. Kan du göra plats för den maten du vill äta på en hylla i kylen, i ett hörn i skafferiet? Det blir din guldgruva till njutning och hälsa.

Nu finns det härliga vilda växter att plocka utomhus – på bilden ovan har jag plockat nässla och kirskål i trädgården.

Och jag har lyckan att ha korta avstånd till utomordentligt bra butiker i Majorna området – Bara Bra Mat ( Mattias, glad ägare som så snällt packar mina kassar) och bästa Majornas Hälsobod med kunniga Runa som så varmt delar med sig av sin kunskap.

Åke Wikström, min eko bonde i Svenshögen är med i Rekoringen, som är ett så otroligt smart sätt att göra eko lätttillgänligt. Kika om det finns i ditt närområde.

Det hetaste i Kalifornien är just att ”know your farmer” – att veta vart maten kommer ifrån i så stor utsträckning som det bara går. Jag har många drömmar i livet men en är att all den mat jag äter ska jag ha plockat/odlat själv eller verkligen veta vart den kommer ifrån. Mat är energi!

Så nu när det är vår, rensa ut ditt skafferi och kyl. Ge bort eller kanske till och med släng den mat du inte längre vill ha i ditt skafferi och gör plats för något nytt!

Make Space for You to be You <3

Kram

Erica

Ps. på bilden känner jag mig väldigt raw…. no filter, no make up, ”no-poo” hår… Men jösses vad skönt det är att bara få vara jag…

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00