Minne av Raw Silencen och moringa

Mithila, min kära vän – vi har följts åt i över 10 år, Mithila med sin yoga och meditations practice och jag med min raw food practice. Vi pratar på precis samma sätt om våra olika practice och kan se så otroligt många likheter. Vi kan bubbla för alltid och nu var det nog ett år sedan vi sågs för en lååång fika.

Mithila och jag hade ett retreat som hette Raw Silence. Ett retreat med 5 dagars tystand och raw food. De dagarna var livsförändrande för mig. Läs gärna blogginlägget jag gjorde efter vårt retreat. Mithila har varit så nyfiken på att börja fermentera länge men saknat en bok – så hon var lycklig när hon äntligen fick ett exemplar av ”Enkel kimchi och kombucha”. Hon fick även med sig en scoby hem, en tjock och fet en, som ska kunna ge många liter kombucha och många nya scoby bebisar hoppas jag!

Du kan köpa ditt ex av boken här via adlibris.

Mithila hade med sig en present till mig från Sri Lanka där hennes föräldrar bor – en påse med moringa pulver. Jag är en stor fan av moringa pulver!

Du kan köpa moringa pulver via Bodystores hemsida.

 

Så här skriver min vän och nära kollega Johanna Bjurström om moringa – klicka här för att läsa hela hennes inlägg och även ett läckert recept med moringa.

Moringa innehåller:
25% fullvärdigt protein
31% fibrer
Högt andel antioxidanter.
Rikliga mängder av järn, A och K -vitamin.
Men även en källa till E – vitamin, kalcium och magnesium.
När du intar moringa som ett pulver kan din kropp absorbera näringsämnen lättare, vilket garanterar en högre upptag.

2-3 tsk per dag av moringa sägs kunna ge:
Ökad energin, klarare och vitalare hud, öka upp immunförsvaret, ett fullvärdigt protein för dig som är vegan, muskeltillväxt (ta efter träning), lugnande på ditt system och sägs till och med förbättra synen.

Som jag nämnde ovan finns det en hel del antioxidanter i, som är viktiga för att skydda, reparera och förebygga cellskador och motverkar oxidativ stress. Vilket förhindrar åldrandeprocessen i kroppen på lång sikt. Ökar din vitalitet i hela kroppen! Att ta det aktiva valet att inkludera superfoods i din dagliga kost är verkligen ett steg i rätt riktning för en hållbar hälsa.
Det finns alltid olika slags kvalitét på superfoods och jag letar alltid efter vart det kommer i från och hur det odlas. Ursprung är A och O och en bra produkt är en garanti att alla dessa härliga vitaminer, mineraler och antioxidanter finna kvar i produkten. Sedan skall man komma i håg att moringa är ingen mirakelprodukt och det gäller alla superfoods. Det är viktigt att se till vad du behöver mer av och i kombination med annan näring. Men är du vegan, eller du tränar mycket eller vet med dig att du inte äter mat med så mycket näring, i kan det vara bra att blanda en shot som ett stärkande mellanmål.

Moringa innehåller 25% protein, vilket är ovanligt högt för en växt. Dessutom innehåller den de 9 essentiella aminosyrorna som gör det till ett fullvärdigt protein. Det medför bl.a till ökad muskelmassa och en ökad vitalitet i hela kroppen.

Jag tycker också att det är viktigt att vi värnar om vår miljö och inte förbrukar onödigt med plast eller aluminium som oftast våra superfoods är förpackade i. Innehåller superfoods mycket C-vitamin (vilket de oftast gör) drar C-vitaminet ut aluminiumet till själva innehållet i påsen. Detta medför att du som konsument får aluminium i dig som man i dag vet har en koppling till Alzheimers sjukdom.

Hur får jag i mig moringa?

Shot:
Jag brukar göra shots med moringa och vatten. 2-3 tsk moringa och skakar i en shaker med några droppar färsk citron i för friskare smak. Bra om du tränar mycket och drick efter träningen eller som ett mellanmål.

På Utbildningen Raw Life Educator är moringa ett av de superfoods som vi dyker in i och dricker varje dag med så mycket annat som finns att lära kring raw food och raw food livsstilen. Maila mig om du vill veta mer utbildningen info@rawfoodbyerica.se.

Kram

Erica

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..