ANNONS

Stopp hos Pepstop och lite annat kul i Stockholm

/

Sitter på tåget hem med en lyxfika ( se längst ned i blogginlägget 🙂 och tar tag i min ”to-do-list” för att kunna vara helt ledig med de ljuvliga prinsessorna imorgon när det är mors dag. När man jobbar med det man älskar så är gränsen mellan arbete/ ledig hårfin. Imorgon ska jag brygga 14 liter kombucha tänkte jag och sno ihop lite kimchi. Ha ha – det är då jag kopplar av när jag gör det, och när vi gör det ihop, tjejerna och jag då blir det extra roligt. De har sina scobys som de namngett och gullar med. De väljer smaksättning och ser hur det bildas nya scobys.

I går började jag dagen med Johanna Bjurström som jag jobbar väldigt nära nu och som är helt fantastiskt roligt. Hon är verkligen en energi spruta och tillsammans ja, då händer det grejer när vi är tillsammans. Sex timmar flög iväg och det var dags för mig att sätta på mig lite smink och byta tröja för att gå vidare till mitt Bok event för ”Enkel kombucha och kimchi” på Pepstop. Köp boken via denna länk.

Det var ett härligt gäng som hade samlats för att provsmaka några recept ur boken, lyssna till min kärlek till bakterier och få en genomgång om boken.

Jag hade haft med en Scoby som jag lottade ut – det var en riktigt fet scoby som bara längtar efter att få brygga kombucha.

Biggis, en tidigare elev på Raw Life Education, blev vinnaren och hon blev så glad. Jag vet att min bebis kom i rätta händer.

Det finns många goda bakverk på Pepstop

Smakproverna för kvällen var kimchi med Renées helt galet goda cashewost och Chokladmousse kakan med fermenterad cashewyoghurt choklad frosting.

Det blev en chill kväll hos min vän Susanne sedan.. Vid hennes köksbord skapar vi många ideer, drömmar, löser problem, påminner varandra om vad som är viktigt. Susanne och jag har tillsammans skrivit böcker, gjort en dvd film och har alltid tokiga projekt som oftast stannar vid tanken.. Efter en lika chill morgon med en tre timmars frukost vid samma köksbord träffade jag Johan på hans bar ”a bar called Gemma”, som precis öppnat en drinkbar som ska kunna möta en öppen publik, från förmiddag till kväll. Superschysst med läckra alkoholfria alternativ – det blir ett måste nästa gång i Sthlm. Men denna gång hade jag med kombucha för att se om den passar in i hans barkoncept som ett läckert alternativ i drinkar. Spännande med nya möten och nya bekantskaper.

För att få upp jobb motivationen istället för att låta blicken fara med landskapet som far fram utanför, treatade jag mig med bulle från Pepstop, som Johanna hyllat till skyarna. Den var absolut väldigt god men jag är så löjligt förtjust i mina egna, så de får jag nog göra imorgon på mors dag till mig själv.

Här kommer receptet om du också vill göra till dig själv och såklart till andra att bjuda på.

Kanelbolle från boken Superfoodboost, köp ditt ex här.
Deg:2 dl mandel, blötlagda eller torra
1 dl osvavlade russin
1 msk kokosolja, mjuk, (ej flytande)
1 tsk malen kanel
½ tsk malen kardemumma
½ tsk vaniljpulver
en nypa salt

Fyllning:
10 dadlar
1 msk kokosolja, mjuk, (ej flytande)
3-4 tsk malen kanel (ersätt med pepparkakskryddblandning om du vill)
½ msk vatten

Kör mandeln i matberedaren tills den är finhackad. Tillsätt övriga ingredienser och kör tills allt blandat sig. Forma till bollar.

Vill du göra det mer avancerat? Kavla med hjälp av bakplåtspapper, ett över och ett under, ut smeten till en rektangulär form, ca 10 x 20 cm. Kärna ur dadlarna till fyllningen. Kör dadlar med kokosolja och kanel i mixer. Bre ut fyllningen på degen, ca 2 cm från kanten på långsidorna. Ta hjälp av bakplåtspappret och rulla ihop till en rulle. Lägg in i kylen eller frysen.

Passa på att köpa ingredienserna på Bodystore som har 20 % fram till den 2 juni och bunkra upp med super bra produkter. Det ska jag göra! Internet shopping är min last helst en lördag kväll…;)

Kram

Erica

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00