Vattenkefir

Har du någonsin druckit eller ätit kefir? Ofta så tänker man på den yoghurt liknande produkten eller mjölkkefir, vad som inte är så vanligt är att det går att vatten kefir. Grynen kan man få vidare, ungefär som SCOBY skaffar bebisar så förökar sig också kefir grynen.

I min senaste bok ”Enkel kombucha & kimchi” delar jag kring hur man gör vattenkefir. Det är busenkelt och kefir är bra att göra under tiden kombucha brygger klart eftersom det går mycket snabbare.

Fyllt med nyttiga bakterier!

Här sätter jag igång mina torkade vatten kefirgryn från Grönt Levande.

Det tar några dagar så är de igång och man kan börja brygga.

Två glaskannor eller burkar är bra att ha.

En nätduk eller handduk ( jag använder en nötmjölks påse.

Från start till klart tar det cirka 3 dagar om du använder aktiverade kefir gryn.

Denna kefiren på bilderna är naturella men det går att smaksätta på valfri frukt.

Vatten kefiren är en av sommarens fräschaste drycker. Smaken är inte så syrlig som kombucha utan kan smaka mer lite jäst och har mindre kolsyra. Bra om man har en känslig mage mot bubblor.

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..