Mygg mygg massor med mygg

Lavendelolja – vår räddare i nöden när myggorna går till attack. Vi är ganska förskonade men alla djur och insekter älskar Saga och har alltid gjort. När vi har typ två myggbett har hon 50 som bara kliar och kliar. Kalla bad, att mamma kliar med kokosolja och lavendel fungerar litegrann. Och att kolla netflix eller spöa sin mamma i kortspel.

När vi var och handlade sist köpte jag ett citronella ljus för att hålla borta myggen på kvällen. Det var första veckan som det var mest men nu har det lugnat sig, jag fick veta att nära fågelungarna börjar kläckas och äta själva då äter de upp en hel del av myggen, och det är efter midsommar. Det blev faktiskt jätteskillnad på bara några dagar. Vi sover under myggnät som känns ganska exotiskt:) och räddar oss från morgon envetna flugor som aldrig ger sig. Ni vet sådana där som ibland bits också. Fattar inte hur flugor kan driva en till kokko vid 5 – 6 tiden på morgonen. Så tack för mygg och flugnät!

Googlade runt efter att göra eget myggmedel. Clearlife tipsade om ett men det var väldigt många ingredienser, så jag blev glad när jag såg att jag hade alla ingredienser till recept 3 från hemsidan som du ser på fotot. Ska blanda med olja och spruta på imorgon när vi går ut i skogen. Testar ett ben utan myggmedel och ett med så får jag se hur effektivt det är!

Lavendel olja är suveränt också mot geting eller bi stick – ett måste. Också fint om du får solsveda att blanda ut i kokosolja.

Doterra är mitt favvo märke och jag ska skriva mer om de vanligaste eteriska oljorna jag använder i veckan och varför de är bra!

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..