Röra ihop en efterrätt

Igår blev vi flera till middagen, väldigt spontant blev vi 3 till personer, vilket givetvis är supermysigt när vi är fler. Jag tänker alltid men kommer maten att räcka?! Och att jag vill ju bjuda på något sött efter maten. Jag kikade i skåpen och undrade vad jag kunde hitta på. När man bor på en ö och 40 minuter till närmsta affär så får man vara kreativ :).

Jag hittade mandelmjöl , kokosolja ( som redan var flytande i värmen), tahini, honung, raw crystalcane sugar crystal ( mitt numer 1 favorit socker från rawliving.eu), raw kakapulver – allt det rörde jag ned i en skål, tills allt blandat sig och det blev inte rinnigt men smetigt. Jag lade ett smörgåspapper i en plastburk, tryckte ut och ställde in i frysen. Helt sjukt gott blev det – som en Choklad halva. Måtten ja, just det… det är det där med måtten. Jag är en mästarinna på att höfta och att gå på känsla. Smaka av är min gyllene regel i köket! Så ta mina mått med en nypa salt.

Klicka på länkarna och lägga alla ingredienser i din shoppingkorg på Bodystore och klicka hem så kan du också göra denna dessert om någon dag 🙂

5 dl mandelmjöl

1,5 dl kokosolja

1 dl tahini

1 dl honung

1/2 dl kokossocker eller sockret som står ovan

5 msk raw cacaopulver

 

Det bjöds på olika alternativ, som alltid när jag gör mat så gör jag som en mini buffé för alla att plocka vad de gillar – raw, lagat och det kan vara inslag av ost eller ägg ( som kommer från hönorna utanför stugan som vi tar hand om varje dag). Jag tror på raw food för alla, men till olika stor del – så för mig blir den delen väldigt stor och för någon annan kring middagsbordet kanske en mindre del. Huvudsaken är njutningen och glädjen att dela stunden tillsammans med kärleksfull mat som ger kropp och själ energi och näring.

Innan efterrätten åt vi:

En stor sallad med gröna blad, rädisor, gula tomater, dijonvinägrett.

Semi rostade zucchini och fänkål med olivolja, flingsalt och timjan från trädgården

Färsk potatis med havre fraiche och rödlök

Göttbullar

Olika såser

Nu har jag plockat vilda blad och ska göra en frukostsmoothie!

Vilda blad

Blötlagda fikon

Citron

Ingefära

Mixa mixa mixa. Klart!

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..