Recept från ”Karins Chokladkök”

Galet goda och supernyttiga recept från Karins Chokladkök som du även kan vinna denna månad, klicka här för att komma till utlottningen.

 

Chokladbräck – vanilj, mullbär & nibs (nötfri)

2 dl rå kakaosmör

2 dl rå kakao

3–6 msk yaconsirap eller annan flytande sötning

2 tsk vanilj

En gnutta salt

3 dl mullbär

1 dl kakaonibs

Dela kakaosmöret i mindre bitar.

Koka upp vatten i en kastrull. Stäng av värmen och använd en skål i rostfritt eller porslin som passar bra över kastrullen. Lägg kakaosmöret i skålen.

Rör om och låt kakaosmöret bli flytande utan att bli för varm.

När kakaosmöret är helt smält rör du ner kakao och yaconsirap samt en gnutta salt. Tillsätt vanilj och rör om ordentligt.

Häll chokladen i en avlång form klädd med ett bakplåtspapper, eller i en silikonform, och

strö över mullbär och kakaonibs.

Ställ chokladen kallt i kyl eller frys för att stelna.

När chokladen stelnat kan du bryta loss lagom stora bitar.

Förvara i kyl eller frys. 

 

Hampatryffelbollar (nötfri)

Cirka 20 stycken

 

 

3 dl skalade hampafrön

15 färska dadlar (urkärnade)

2 msk finriven kakaomassa (riv på rivjärn)

½ dl kakao

1–2 msk honung

1 tsk vanilj

en gnutta salt

 

Rulla i

kakao, hallonpulver eller lingonpulver, hampafrön, kakaonibs

 

 

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ganska länge tills det är en helt krämig och slät deg.

Forma till små bollar och rulla i kakao, hampafrön, kakaonibs eller bärpulver som hallon eller lingon.

Ställ kallt en stund innan servering.

Förvara gärna i frysen. 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..