Schysst snacks i väskan

Det är det bästa som man kan göra för att fylla på med ny energi – förutom att andas, dricka vatten och att fylla på med levande bakterier och grönt – är att ha en bar i väskan. Alltid redo när man känner en dipp är på väg in eller att man redan kommit in i en.

Det finns många schyssta bars i olika märken och med olika innehåll ute på marknaden. Jag har blivit lite kräsen och gör ofta min egna för att även kunna pimpa med mina älskade superfoods och adaptogener. För att det verkligen ska bli powerbars!

Denna baren fick prova från Biofood och den var helt super super god + levande bakterier. Inte för sött, crunchig konsistens med superfoods. Ingen vanlig bar helt enkelt. Tio av tio!

Just nu är mitt tips att ladda med bars eller andra produkter så du kan göra dina egna proteinbars från Bodystore. De har 20 % på ALLT! Rabattkod: SOL20 (anges i kassan). Rabatten gäller fram till 21 juli så passa på!
Klicka här för att komma till deras hemsida!

Här är ett recept som jag gör ofta hemma och som kommer från boken Superfoodboost!

Lakritsproteinbar

1 dl svarta sesamfrön ( du kan använda vanliga sesamfrön)
2 dl pumpakärnor
2 dl hampaproteinpulver
15 dadlar
3 tsk lakritspulver
en stor nypa salt
3 msk pressad citronsaft

Kör sesamfrön och pumpakärnor i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och kör tills allt blandat sig. Lägg ut ett bakplåtspapper och forma smeten till en rektangel med hjälp av ett annat bakplåtspapper. Den ska vara 1–2 cm hög och ca 10 x 20 cm. Skär sedan i bars i lämplig storlek. Lägg ett bakplåtspapper mellan varje bar ungefär som när du gör smörgåspaket.

Bars håller 1–2 veckor i kylen och flera månader i frysen.

Kram

Erica

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..