ANNONS

Raw Sötpotatis kaka ~ nötfri

/

Ikväll planerar jag för stranden med en sötpotatiskaka, som är nötfri. Det är så härligt när man ska packa pick nicken till en dag på stranden och all mat är klar och bara att lägga ned med filt och badkläder. Jag har många olika varianter på sötpotatis kaka och varenda variant gillas även av barnen. Jag höftar alltid tyvärr när det är nya recept så smaka av – det är den bästa kryddan!

Du kan ta mer citronjuice istället för citrondropparna och även citronzest är supergott i. Jag hade lagt i lite macapulver också cirka 2 msk, men vet att barnen inte är så förtjusta i maca smaken så jag uteslöt den. Hade den bara varit till mig hade jag lagt i super duper maca pulvret!

Sötpotatis kaka – nötfri

2 stora sötpotatisar

1/2 dl lucumapulver

1 dl kokosolja

1 1/2 dl russin

2 tsk kanel

2 krm vaniljpulver

1 tsk kardemumma

1 tsk ingefära, torkad

juice från 1/2 citron

10 droppar lemon olja Doterra

en nypa salt

ev. macapulver

Garnering:

3 gula kiwis

Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Kör det fint. Tillsätt övriga ingredienser och kör tills det blivit en len kräm. Du får stanna ibland och ta ned massan från sidorna. Tryck ut i en pajform. Ställ minst 2 timmar i kylen, servera direkt från kylen ( ta kylklampar när du tar med på picknick). Garnera med kiwi i skivor.

Den blir godare dagen efter när smaken satt dig.

Lycka till med din mumsiga lunch kaka!

Kram

Erica

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00