Glass glass och mer nice cream!

Glass hör sommaren till! Helst sådana underbart varma sommardagar det varit de senaste dagar, så blir jag toksugen på glass. I min frys finns alltid frysta bär eller bananer så jag kan göra glass på minuten. Har man en stark mixer går det superlätt att göra en krämig, kall och len glass. Det går bra annars bra i en matberedaren.

Jag älskar min Vitamixer, den kan du köpa via bagarenochkocken.se som är min favorit webshop med prylar för köket.

Här är två glass varianter som jag har använt banan som bas, jag kan vara lite känslig när det smakar för mycket banan så jag lägger ofta i mycket av smaksättarna.

Det är inte de snyggaste bilderna men läskande glassar. Givetvis går det att mixa smeten av färska bananer och sedan frysa in i formar:)

Glass nummer 1 ( överst) är med banan, matcha te pulver och lite sötma från honung. Egentligen behövs inte sötman från honungen, det är sött nog egentligen, men matcha te lyfts av honungen när man har den i glass. Jag har lagt i lecitinpulver också för att det gör glassen extra krämig.

 

Glass nummer 2 ( nederst) är med banan, några dadlar, massa raw kakaopulver och lecitin. Det är samma här, att egentligen behövs inte dadlarna men det blir så gott till kakaon.

 

I min bok Rawsome ger jag alla tips för att lyckas med din nice cream – som glass kallas som inte har vanligt socker, är fri från mjölk och ägg.

Kika vidare på den här.

Jag önskar dig goda glass stunder <3

Kram

Erica

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..