Perfekt strandmat

Varma underbara dagar! Dags för att packa ned mat i stranden.

Det ska vara mättande men ändå lätt, när det är riktigt varmt som det varit så har jag inte alls samma hunger. Men behöver ändå fylla på.

Tahini är en favorit i mitt kök. Du kan göra din egen raw variant genom att mixa sesamfrön med en neutral olja. Jag brukar göra både och, köpa den färdiga som är gjord på rostade sesamfrön och även göra egen.

Receptet ovan är med Glutenfria wraps som är gott att lägga fyllningen i. Dock ej raw men mättar och binder in maten gott och läckert.

Ingredienserna ovan är rädisor som är rörda i tahini med lite citron och salt, wraps och ett salladsblad. Perfekta strandmaten att äta med händerna:)

Receptet nedan kom från en inspiration från ett av våra favorit matställen i Göteborg som heter En deli. De hade gjort en lagade variant av blomkål som Sam valde en dag när vi var där. Jag smakade och tänkte- det där måste ju kunna gå att göra på ett raw sätt.

Så jag delade blomkål i mindre bitar och skar zucchini i mindre bitar; masserade in tahini, olivolja, salt, citron och så hackade jag färsk chili och lade på. Serverade med tomater och det var gott med chili tacochips till att ta med.
Jag är mycket för den enkla maten – som går fort att göra, behöver få ingredienser, lätt att äta och diska efteråt.

Många tror att ”nyttig” mat tar lång tid och är jobbigt – jag vill hävda motsatsen. Min mat är oftast klar på 5-10 minuter medans familjens mat tar minst 30 minuter – 60 minuter att förbereda.

Det är inte så mycket tiden som är viktig utan hur man gör det men jag gillar att effektivisera ibland;)

 

Ha en skön dag i värmen och kanske på stranden <3

Kram

Erica

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..