ANNONS

Kids i köket

/

Liv älskar att vara med i köket, eller som här där jag gjort en liten provisorisk bänk till henne. Båda tjejerna har alltid varit med mig i köket och skapat ett kreativt kaos – säger alltid att det blir ett kaos då man skapar. För att göra mat är verkligen att skapa. För mig står tiden still och jag hade nog kunnat vara i köket hela dagarna och bara gjort nya recept om det hade gått. Genom 11 receptböcker har barnen varit i mitt skapande, och även i vardags fixandet med maten. De lustiga är att de alltid gillar att äta det som de själva gör. Den mest ogräsiga smoothie eller nyttigaste bollen.

Livs smoothie blev dinosuarie kål, banan, lucuma pulver och kokosvatten. Blanda, skära, mixa.

Saga som snart är 12 år lagar middag varje tisdag till familjen, bakar glutenfria kakor, mixar smoothies, brygger kombucha, smaksätter kefir, plockar vilda blad – det är värt alla stunder jag städat upp i det kreativa kaos efter barnen nu när jag ser resultatet av de bådas glädje till att båda skapa och äta maten.

Låt barnen vara med i köket, så mycket som det går och du orkar är mitt tips. Det ger dem en helt annan kontakt med vart maten de äter kommer ifrån.

Kram

Erica

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00