Recept på Linfrökex och Soppa

Här är receptet på linfrökex som jag nämde på min IGTV video som du kan servera till Sagas potatis soppa 🙂

Gör ett läckert avokadosmör genom att mixa avokado med lite salt, citron och peppar. mmm vad gott och med färska grönsaker till1

Linfrökex

3 dl linfrö
3 dl vatten
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön 1 tsk salt
1 msk Örtkryddor exempelvis kummin.

Blanda linfrö med 3 dl vatten. Låt stå cirka 4-8 timmar. Rör ned sesamfrö, solrosfrön och pumpafrö. Lägg i kryddor och saltet. Rör runt ordentligt. Bred ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 40-45 grader, beroende på hur ny din ugn är, kan det variera hur det fungerar med inställningen av temperaturen. Öppna ugnslocket emellanåt. Det tar mellan åtta timmar till ett dygn att baka kexen i ugnen, återigen beroende på ugnen. När kexen går att bryta som knäckebröd är de klara. Förvara i en låda som sluter tätt.

Sagas Potatis och Purjolökssoppa

6 potatisar

1/2 purjolök

1 msk smör eller margarin

5 dl vatten

1 buljongtärning

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skär purjolöken i tunna ringar. Smält smöret och bryn purjolöken. Lägg i potatisen. Häll på vatten. Smula ned buljongtärningen. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda cirka 20 minuter.

Servera med nyklippt persilja och linfrökex med avokadosmör.

Lycka till!
Kram
Erica och Saga

Ps. Saga har gjort en egen receptbok för några år sedan, maila mig på info@rawfoodbyerica.se om du vill köpa den!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..