Raw Food på hösten

När det börjar bli kyligare ute börjar jag bjuda in mer lagad mat i kombination med raw food. Så här ( kanske inte ser så gott ut;) men det är det! Massa gröna linsgroddar med den linssoppa med värmande kryddor som jag gjort till familjen med mangochutney och en avokado. Ett glas morotsjuice och som inte är med på bilden en varm kopp chaga. Det är viktigt att hålla sina inre organ varma och det går att göra på olika sätt men miso, kryddor, teer.

I söndags gjorde jag också en efterrätt som jag fick sådan inspiration att göra. Oftast får jag en smaksensation i munnen och sen börjar jag.

Oatly vaniljglass med plommon som legat i ugnen. Jag hade kunnat göra plommonen i torkugnen men det var fortfarande frysta när jag lade in dem. Om jag hade planerat lite bättre hade det blivit raw till iallafall 50 %. Plommonen hade jag plockat tidigare på hösten, kärnat ur och fryst ned. Dessa lade jag i en ugnsfast form strödde över kokossocker och lät stå en stund i ugnen.

Lakritssåsen hade jag gjort för någon månad sedan och hittade i kylen. Lönnsirap blandad med lakritspulver.

Måndagsmorgonen jobbade jag i sängen med frukostskålen i knäet.

Jag hade mixat fänkål med päron ( och ta gärna ingefära också) jag lade till min granola och tinade hallon. I ett glas bredvid hade jag sesammjölk med carob och banan.På hösten behöver jag frukost, annars är jag ingen frukost människa direkt. En fruktgröt med bär eller bärpulver och lyxig topping gör en vanlig vardagsmorgon fylld med glädje för kroppen och munnen.

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..