Testlagar Recept från boken Smart Mat

Img 7700.png
När inspirationen tryter då är det bra att ha bra recept böcker till hands! Min vän Susanne Hovenäs har skrivit och skapat recepten till boken ”Smart Mat” – en bok där plantbaserad mat förklaras på ett nytt sätt, där fördelarna presenteras både för hälsan och miljön. Superintressant! Jag behövde inspiration till familjens mat och för att vardagens pussel ska underlättas, är det super att göra en veckomatlista. Dock är jag en rebell när det kommer till att följa recept; det är alltid något som fattas, som jag tycker ska läggas till etc.

Men som sagt är det bra att ha en grundinspiration:)

Img 8918.jpg

En härlig sallad där jag lade i mungbönsgroddar istället för sojabönor, det blev masserad grönkål istället för grönsallad, det blev strimlad fänkål. Superfräsch med en dressing på havre fraiche till, det går absolut bra att göra dressingen på cashewnötter istället i mixern.

En krämig rotsakspytt gillades av hela familjen, jag smakar oftast bara lite grann och äter något raw istället.

 

En variant av denna linspasta sås fick full pott, men såklart med mina variationer och det serverades med ris istället för pasta. Jag åt en maffig grönkålssallad istället. Det kan vara lite kruxigt att göra två middagar men så värt det, och allt blir enklare om jag planerar innan;).

Ofta äter jag raw granola och ibland köper jag vanlig till familjen. I Smart Mat fanns ett recept på granola som jag rostade i söndags. Att väcka familjen med den doften är verkligen känsla av att en lyxig söndagsfrukost väntar… Till granolan hade jag gjort en broccolifruktgröt – mixade två äpplen, en banan och ett broccolihuvud med lite citron. Det blev supergod bas till granolan. Semi Raw:)

Till stekte jag pannkakor som var veganska, receptet var med dinkelmjöl men jag bytte ut till havremjöl för en glutenfri variant. Tummen upp från kidsen.

Jag ska fortsätta testlaga mig genom boken och dela resultaten här. Och hoppas det kan bli en inspiration till dig att göra mer vardags familjemat som är växtbaserad.

Köp din Smart Mat bok här, så du har all fakta och goda recept hemma hos dig.

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..