Nya rätter med ljuvliga fonder

I annonssamarbete med Knorr

 

Jag älskar att leka med det lilla  – men som gör hela skillnaden, som kan komma att spela huvudrollen i hela maträtten . Därför vill jag hylla Knorrs fonder som en smakhjälte att få unika smaker även in i vardagsmaten. Det är enkelt att skapa goda rätter med en life saver som en fond. En fond ger en mustigare, mer intensiv och rik smak än en buljong. Det ger hela rätten en helt annan karaktär. När jag använder fonder i min matlagning, raw food eller lagad mat känns det som smakpaletten får ett annat djup och blir mer komplett. Det blir en smaksättare till soppor, biffar, cashewdressingar, röror och till en god veggofärssås. Bonusen är också förutom den unika, djupa smak Knorr Rich Vegetable Vegan Fond ger tänker de utifrån ett hållbarhetssynsätt där det klimatsmarta valet av vegetariskt sätts i fokus. Hejja mer smak i maten!

 

Knorr har även släppt en till vegansk fond som heter Fresh Vegetable Vegan Fond. Denna passar till lite lättare rätter!

 

Smakfulla Veganbiffar, 16 st

Att tillsätta en mustig buljong till hemmagjorda veganbiffar gör att de smakar så otroligt gott, helst med en fräsch röra och krispigt grönt och rött. 

 

4 stora kokta kalla potatisar

340 g svarta bönor

300 g naturell tofu

1-1,5 dl Knorr Rich Vegetable Fond

1 dl ströbröd (valfritt glutenfritt)

olja eller vegansmör att steka i

 

Kör potatis och bönor grovt blandat i matberedaren. Lägg över i en skål. Smula ned tofun. Tillsätt Knorr Rich Vegetable Fond, börja med 1 dl och smaka av med mer fond om du vill ha den än mer smakrik. Blanda väl. Rör ned ströbröd och blanda igen. Forma till biffar. Värm olja/smör i pannan. Stek på mellanvärme cirka 5 minuter på varje sida.

Servera förslagsvis med tillbehören nedan.

 

Förslag till tillbehör för en middag för 4 personer

2-3 biffar per person

 

Röra:

4 dl sojayoghurt

4 msk torkad mynta

 

Rör samman yoghurt och torkad mynta i en skål.

 

Sallad:

1 stort knippe bladpersilja

1 granatäpple

 

Hacka bladpersiljan fint. Gröp ut kärnorna ur granatäpplet. Vänd samman med persiljan.

 
Mustig och Fräsch Linssoppa, 2 portioner
 
Fräsch linssoppa med citronjuice! Går på ett kick att göra men smakar ljuvligt med extra Knorr från en veggofond. 
1 msk olja
10 cm purjolök
3 morötter
1 dl röda linser
4 dl vatten
1 – 2 msk Knorr Fresh Vegetable Fond
1 citron
Skär purjolök och morötter i mindre bitar. Värm upp oljan och fräs purjolök och morötter. Tillsätt röda linser och vatten samt 1 msk Knorr Fresh Vegetable Fond. Koka upp. Låt sedan små puttra under lock cirka 15 minuter. Smaka av med eventuellt mer Knorr Fresh Vegetable Fond. Vid servering pressa citronsaft över soppan.

Ljummen Raw Avokadosoppa, 2 personer
Både mage och smaklökar ler när du äter den ljummen och läcker avokadsoppa som bara tar en minut att göra!
 
2 avokado
2 dl ljummet vatten
2 msk Knorr Fresh Vegetable Fond
Till servering:
1 äpple
Värm vatten till cirka 50 grader. Gröp ur avokadoköttet och lägg i mixern med Knorr Fresh Vegetable Fond och ljummet vatten. Häll upp i två skålar. Toppa med äpple hackat i mindre bitar.
Önskar dig goda stunder:)
Kram
Erica
  1. Astrid skriver:

    Linssoppa är absolut den godaste soppan!

  2. art skriver:

    tack

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..