ANNONS

Grönt spirulina snacks eller som schysst topping på sallad

/

En sallad behöver bli ”pimpad” för att alla mina sinnen ska bli nöjda.

En krämig dressing är supergott men jag älskar när det crunchar i munnen. Tänk varför vi kan älska crunchet från knäckebröd eller ljudet som blir när man äter chips. Det är något tillfredsställande i att det crunchar när man äter.

Jag har utvecklat en supergod topping eller som snacks, barnen gillar att snacksa på detta tillsammans med en kombucha framför tv. Om du gör till barn ta gärna lite mindre chilipulver.

Liv och jag visar hur man gör på min IGTV ( rawfoodbyerica). Kika in på den för att se live hur jag gör detta goda tillbehör.

Jag toppade det på min sallad där basen var masserad grönkål ( riven grönkål med lite salt, citron och olivolja som jag masserat in med händerna), ett äpple som var tärnat, kimchi och lite naturell sojayoghurt. Så läckert och mättande! Vill du ha mer kolhydrater lägg till groddat bovete för raw version eller kokt quinoa.

Spirulinacrunch

 5 dl Blötlagda solrosfrön

2 msk Spirulinapulver

2 tsk Chilipulver

2 msk Baobab pulver

en nypa Salt

Blanda samman cirka måtten och torka i cirka 20 timmar på 42 grader.

Ps. Gör en stor sats på en gång, gärna fyrdubbla – det kommer att gå åt;)

Kram

Erica

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00