Kombucha på Kallbryggt te

Jag vill slå ett slag för att testa att göra kombucha på kallbryggt te.

Fördelarna är att:

* du behöver inte vänta att teet svalnar ( dock behöver du röra ut sockret i lite ljummet vatten)

* teet ger en mildare mer genuin smak

*  varmt vatten frigör taninet och gör då drycken oerhört besk och sträv.

* det blir mindre koffein som frigörs eftersom det är varmt vatten som aktiverar det

Du gör som vanligt när du brygger kombucha men tillsätter ett ekologiskt te utan smaksättning. Fråga i en special te butik efter ett fint ekologiskt; vitt, svart eller grönt te.

Det går givetvis att brygga kallbryggt kaffe och som du använder och gör kaffekombucha på. Se bara till att din startvätska är baserad på kaffe. Du kan köpa Nice Gold bryggd på gröna kaffebönor via hälsogiganten.

 

 

Du kan köpa min bok ”Enkel kombucha & kimchi” Black Week pris genom att klicka här till 30 % rabatt.

 Ange koden: Erica30 i kassan får du 30% rabatt på ett helt köp. Erbjudandet gäller t.o.m. 2 dec. Passa på att klicka hem några julklappar också;)
Kram
Erica
Ps. i min IGTV pratade jag också om att använda sugrör när du dricker kombucha för att vara juste mot tänderna. Här kan du köpa dina vackra rosa sugrör från Quality brands.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..