ANNONS

Bonus Lucka på annandagen 🎁

/

Mat, mat, mat. Äta, äta, äta.

Maten är en höjdpunkt för mig under julen. Förbereda och sedan njuta tillsammans.

Vårt julbord är har allt som en raw food fantast älskar, veganskt, för vegetarianen och för den som gillar fisk/ägg. Så det blir massor av mat för att alla ska känna att just deras favorit jul mat står på bordet.

Det blir en hel del rester så idag när maten åker fram för tredje gången så har julmaten gjort sitt och jag längtar efter ett faste break.

Lagom är bäst men på julen är det en svår ekvation för mig. Så då får en fasta göra att balansen blir bra.

Men mer om mellandagsfasta i mellandagarna 💚

Först inspiration till ditt julbord 2020 eller varför inte dagarna som kommer och till nyår.

En riktigt raw julfrukost – raw ris a la Malta.

Persilje tabbouleh

Saffrans couscous på palsternacka med apelsin, oliver, granatäpple och grönkåls chips med en baba ganoush

Fänkåls och päronsallad

Recept:

Hyvla en liten fänkål tunt med en mandolin. Gör detsamma med ett stort päron. Varva på ett fat. Skvätt över äppelcider vinäger ( jag har en coconut vinäger hemma som jag älskar) och olivolja. Hemligheten för att göra denna sallad supergod är kryddan längst ned i inlägget från Santa Maria.

Honungs inlagda rödbetor

Rökt tofu

Raw fejkon

Vegansk Jansons

Soja korv

Ärt Göttbullar

Farmors bästa kikärts biffar

Brysselkål

Veganen röra

för den som gillar ägg med Vegiar.

Sill

Och Svill på shiitake svamp – hur god som helst!

Lycka när man inte behöver göra allt själv utan faktiskt ibland kan köpa på burk.

Raw ost från the Raw Kitchen i Malmö

Cashew ost från Huj, också där vilken lyx att kunna köpa färdig!

Vörtlinfrökex blandat med andra bröd alternativ

Tomten kom till oss också;).

Julmusts provning och saffrans kefir och kombucha blev dryck till maten och på kvällen efter Kalle anka och julklappar for choklad tryffel tårtan med apelsin smak och choklad praliner fram. Det finns alltid plats för desserter!

jag är så sugen på att nästa år sätta upp ett eget julbord och bjuda in till – unikt och exklusivt för de som älskar mat, julen och bli riktigt bortskämda med gröna ätbara gåvor!

God fortsättning – önskar dig en mjuk och fin annandag Jul!

Kram

Erica

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00