Gott Nytt 2020 🌟

Nyårsafton 2019 och jag hade bjudit in till en försenad 40 års fest. 2,5 år försent närmare bestämt och varför inte kombinera det med att gå in i ett nytt årtionde, så om 10 år kanske jag har ett försenat 50 års kalas ( oj det kände främmande men tiden går fort:)

Det blev en underbar kväll, ett sprakade tolvslag och en lugn första dag på 2020.

Temat var Guld och var passade inte bättre då än en flaska Nice Gold kombucha i den snygga festflaskan. Flera sa att det var den godaste kombucha de någonsin druckit :)!

Och så klart massor av mat. Det känns som jag har ätit och ätit hela december, och kylskåpet är proppat med mat och vi äter rester och nu njuter av mer rester.

Det var knytis så det blev en härlig blandad kompott av massor av gott. Raw tacos!

Super nötbollar av mat karaktär!

 

Baba Ganoush på röda chips

Veganröra a la Skagen på cracker

Grönkålschips med vinäger smak

Raw pizza med paranötsparmesan ost

Risrullar med läcker dipp

Saga var bartender i kombucha baren!

Dagen innan hade jag förberett desserten. Jag visste att det skulle bli mycket mat så jag ville satsa på något fräscht – så det blev en

LemonGrass & Lime Raw Cheesecake

Och jag hade köpt en supergod glutenfri dock ej raw granola som jag hade botten och som mellanlager men gör en vanlig raw pajdeg det går bra det med eller om du gjort egen raw granola.

Smaka dig fram med receptet så det passar dina smaklökar. Kakan blev godare dagen efter faktiskt då smakerna verkligen hade satt sig – ett tips bara!

till 16 bitar

7 dl cashewnötter, blötlagda

2 förpackning kokosgrädde

3 avokado

juice från 3 lime

rivet skal från 3 lime

2,5 dl agavesirap/ lönnsirap/ honung

1 dl kokosolja flytande

1-2 dl vatten

6 droppar citrongräs olja ( eterisk)

Mixa samtliga ingredienser släta i en höghastighetsmixer, har du en mixer som inte är så stark och stor dela gärna upp ingredienserna i två omgångar.

Ta granolan på bilden ovan ( halva paketet) eller annan raw granola och strö ut på botten. Lägg på ett lager av cashewkrämen ( halva smeten) strö ut resten av granolan och sedan bred ut resten av cashewkrämen. Ställ in i frysen så den stelnar. Tina i kyl cirka 4 timmar innan servering. Garnera gärna med rivet limeskal och guld pulver.

Supergoda lime bollar med ros och helt galet goda lakritsbollar med eterisk anisolja som en vän hade tagit med.

Jag hade även gjort chokladwraps av bananer, chiafrön och raw kakaopulver som jag klippte i remmar och sedan bredde ut raw nutella på och rullade ihop. Någon sa att om man hade fått välja något man skulle äta resten av livet var det dessa chokladrullar med nutella kräm. Jag ska bara försöka komma ihåg hur jag gjorde och prova om och dela receptet här på bloggen.

Jag är så glad och tacksam för hur året slutade och vilken fin början 2020 fick – jag önskar dig ett vackert 2020!

Under jul och nyår har jag fermenterat en hel del kefir och smaksatt. Hallon kefiren blev sprakande god och det blev en present till min svägerska när vi var hos min bror med familj och firade jul i mellandagarna. Mer god mat och när jag är ”ledig” tar jag mig tid att läsa raw food recept böcker – ha ha! För att få mer inspiration och då har jag tiden att provlaga nya recept. Dock är jag usel på att följa recept utan hittar på mina egna varianter och smaksättningar.

Här har jag gjort en spenatpaj med paranötsost som blev tok god och en fräsch grönskålssallad till med avokado, granatäpplen och soltorkade tomater.

Mat är lycka! Att äta mat är lycka! Att få dela matstunder med andra som njuter är lycka! Jag är verkligen lycklig och fylld av denna lyckomat. Och väldigt tacksam.

Nu börjar ett nytt mat år och jag har som utmaning att göra ett nytt recept om dagen och fler Instagram klipp där jag får chans att inspirera vidare. Så följ mig gärna på instagram ”rawfoodbyerica” för mer inspiration for a Happy and Healthy Life!

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..