ANNONS

Gott Nytt 2020 🌟

/

NyÄrsafton 2019 och jag hade bjudit in till en försenad 40 Ärs fest. 2,5 Är försent nÀrmare bestÀmt och varför inte kombinera det med att gÄ in i ett nytt Ärtionde, sÄ om 10 Är kanske jag har ett försenat 50 Ärs kalas ( oj det kÀnde frÀmmande men tiden gÄr fort:)

Det blev en underbar kvÀll, ett sprakade tolvslag och en lugn första dag pÄ 2020.

Temat var Guld och var passade inte bÀttre dÄ Àn en flaska Nice Gold kombucha i den snygga festflaskan. Flera sa att det var den godaste kombucha de nÄgonsin druckit :)!

Och sÄ klart massor av mat. Det kÀnns som jag har Àtit och Àtit hela december, och kylskÄpet Àr proppat med mat och vi Àter rester och nu njuter av mer rester.

Det var knytis sÄ det blev en hÀrlig blandad kompott av massor av gott. Raw tacos!

Super nötbollar av mat karaktÀr!

Baba Ganoush pÄ röda chips

Veganröra a la Skagen pÄ cracker

GrönkÄlschips med vinÀger smak

Raw pizza med paranötsparmesan ost

Risrullar med lÀcker dipp

Saga var bartender i kombucha baren!

Dagen innan hade jag förberett desserten. Jag visste att det skulle bli mycket mat sĂ„ jag ville satsa pĂ„ nĂ„got frĂ€scht – sĂ„ det blev en

LemonGrass & Lime Raw Cheesecake

Och jag hade köpt en supergod glutenfri dock ej raw granola som jag hade botten och som mellanlager men gör en vanlig raw pajdeg det gÄr bra det med eller om du gjort egen raw granola.

Smaka dig fram med receptet sĂ„ det passar dina smaklökar. Kakan blev godare dagen efter faktiskt dĂ„ smakerna verkligen hade satt sig – ett tips bara!

till 16 bitar

7 dl cashewnötter, blötlagda

2 förpackning kokosgrÀdde

3 avokado

juice frÄn 3 lime

rivet skal frÄn 3 lime

2,5 dl agavesirap/ lönnsirap/ honung

1 dl kokosolja flytande

1-2 dl vatten

6 droppar citrongrÀs olja ( eterisk)

Mixa samtliga ingredienser slÀta i en höghastighetsmixer, har du en mixer som inte Àr sÄ stark och stor dela gÀrna upp ingredienserna i tvÄ omgÄngar.

Ta granolan pÄ bilden ovan ( halva paketet) eller annan raw granola och strö ut pÄ botten. LÀgg pÄ ett lager av cashewkrÀmen ( halva smeten) strö ut resten av granolan och sedan bred ut resten av cashewkrÀmen. StÀll in i frysen sÄ den stelnar. Tina i kyl cirka 4 timmar innan servering. Garnera gÀrna med rivet limeskal och guld pulver.

Supergoda lime bollar med ros och helt galet goda lakritsbollar med eterisk anisolja som en vÀn hade tagit med.

Jag hade Àven gjort chokladwraps av bananer, chiafrön och raw kakaopulver som jag klippte i remmar och sedan bredde ut raw nutella pÄ och rullade ihop. NÄgon sa att om man hade fÄtt vÀlja nÄgot man skulle Àta resten av livet var det dessa chokladrullar med nutella krÀm. Jag ska bara försöka komma ihÄg hur jag gjorde och prova om och dela receptet hÀr pÄ bloggen.

Jag Ă€r sĂ„ glad och tacksam för hur Ă„ret slutade och vilken fin början 2020 fick – jag önskar dig ett vackert 2020!

Under jul och nyĂ„r har jag fermenterat en hel del kefir och smaksatt. Hallon kefiren blev sprakande god och det blev en present till min svĂ€gerska nĂ€r vi var hos min bror med familj och firade jul i mellandagarna. Mer god mat och nĂ€r jag Ă€r ”ledig” tar jag mig tid att lĂ€sa raw food recept böcker – ha ha! För att fĂ„ mer inspiration och dĂ„ har jag tiden att provlaga nya recept. Dock Ă€r jag usel pĂ„ att följa recept utan hittar pĂ„ mina egna varianter och smaksĂ€ttningar.

HÀr har jag gjort en spenatpaj med paranötsost som blev tok god och en frÀsch grönskÄlssallad till med avokado, granatÀpplen och soltorkade tomater.

Mat Àr lycka! Att Àta mat Àr lycka! Att fÄ dela matstunder med andra som njuter Àr lycka! Jag Àr verkligen lycklig och fylld av denna lyckomat. Och vÀldigt tacksam.

Nu börjar ett nytt mat Ă„r och jag har som utmaning att göra ett nytt recept om dagen och fler Instagram klipp dĂ€r jag fĂ„r chans att inspirera vidare. SĂ„ följ mig gĂ€rna pĂ„ instagram ”rawfoodbyerica” för mer inspiration for a Happy and Healthy Life!

Kram

Erica

0
0

Genom att klicka pÄ "Skicka" bekrÀftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00