ANNONS

Fyll dig med regnbågens färger

/
Regnbågen är ett olika ljusspektrum och varje färg har en slags vibration ( läs mer om fakta kring fenomenet regnbågen nedan). Om du är bekant med chakran och auran så är det också ljusspektrum och har en vibration.
 Om vi fyller oss med mat som innehåller alla regnbågens färger stärker vi även våra egna färger – vi fyller i färgerna i vår aura och ger färg till de olika färgerna som våra chakran har.
Jag kanske verkar vara  är ”ute i det blå” för dig när jag försöker dra dessa paralleller mellan regnbågen, auran och chakran, ljusspektrum, energier och vibrationer. Det jag vill komma till är att i en av de blekaste av månaderna januari ( eller gråaste om du som jag lever på Västkusten) är det så viktigt att äta mat som har olika slags färger. Näringsmässigt sätt innehåller mat med olika färger olika slags antioxidanter, antioxidanter som skyddar och skapar motståndskraft, så oavsett om du ser på färg som energi är som fylld med viktig näring – försök få i dig mat med så mycket färg som du bara kan!
7 Enkla Tips på hur du kan få in mer färg i din mat:
1) Undersök frukt och grönsaksdisken med ”nya glasögon” där du försöker att välja mycket färg på råvarorna som hamnar i din korg
2) Tillsätt bär dagligen i din kost
3)  Boosta din smoothie med härliga bärpulver (min vän Linda Myrbergs Nordic Superfoods har toppen kvalite på sina pulver)
4) Drick en Gurkmeja mjölk ( Golden Milk) varje dag
5) Bjud in mer grönt i livet – som en grön smoothie, grönt pulver ( chlorella, vetegräs, spirulina, moringa) eller ät mer kål
6) Juica eller köp färdig –  morötter, rödbetor, sötpotatis, apelsin, grön – juice är ett suveränt sätt att få in mer färg i din kost.
7) Raw kakaopulver – man kan tro att kakao är brunt, och ja det är det men ursprungsråvaran, kakaobönan är faktiskt lila. Gör din egen choklad, lägg i raw bollar eller gör din egen chokladsmoothie. Raw kakao ger dig också en kick!
Prova att göra Chakra Menyn som kommer med i inspirationsbrevet, eller kika direkt via denna länk.
En kvinna som leker med färger i sin mat och på sitt underbara ställe är Jenny. Hon gick Raw Life Education våren 2019 och driver Ginger Hälsobar i Helsingborg. Hennes mat är verkligen fylld med färg och det blir som lyckomat – man blir glad av att bara se maten och alla färger. Detta är ett måste stopp om du är eller passerar Helsingborg. Eller ta en roadtrip så som vi gjorde ett gäng från Raw Life Education, kika mer på bilder från vår resa här.
https://www.rawfoodbyerica.se/2019/11/29/arets-inspirationsresa/
Platserna börjar fyllas på för Raw Life Education, utbildningen som ger dig alla verktyg för att integrera raw food i ditt liv. Utbildningen är anpassad både om du är nybörjare eller är ett riktigt raw food fan, och utbildningen kan du gå för din egen skull och/eller om du vill starta företag eller komplettera din befintliga verksamhet med ny kunskap. Läs mer här eller maila mig för mer info på info@rawfoodbyerica.se
https://www.rawfoodbyerica.se/raw-life-education/
Regnbågen uppkommer som vi hör på namnet när vi har regn eller vattendroppar i luften. Regnbågen har många olika färger och avslöjar faktiskt för oss något om fysikens lagar i naturen. Vanligtvis ser vi ljuset från solen som vitt ljus. Men ljuset innehåller egentligen många olika färger som tillsammans skapar det vita ljuset. Dessa olika färger har olika våglängd, och när de tillsammans träffar en vattendroppes yta händer något. Olika våglängdsljus bryts olika mycket, och därför kommer ljuset att delas upp på sin färd in i och sedan också ut ur vattendroppen. När ljuset kommer ut ur droppen är det uppdelat i alla de olika färger som ljuset består av och vi kan då helt plötsligt se det naturens ljus vanligtvis inte visar oss, nämligen att ljuset består av många olika färger. Man ser dem i färgordningen rött orange gult grönt blått indigo och violett.
0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00