Testlagning och lov

 

Jag har gjort ett litet uppehåll på min Happy Healthy Restart från Happy M Kitchen nu när det är sportlov för barnen men det blev ett ypperligt tillfälle att testlaga några av recepten som kommer att vara med i boken. Till just denna bok är jag inte mamma utan med skribent och projektledare. Det är en bok med lagad vegansk mat som passar perfekt som ett komplement till raw food. Så spännande att testa nya smaker och rätter.

Boken är unik i sitt slag och jag har inte sett något liknande tidigare i Sverige så när den släpps till bokmässan kommer du att kunna ta del av några av recepten som finns med här på bloggen.

Vegansk pizza glutenfri på fem minuter! Receptet kommer att finnas med i boken. Med krispig vitkålssallad förstås!

Och opastöriserade raw oliver – älskar detta märke.

Att sitta vid brasan i stugan, utan tv, spela kort, spel och bryta av från hemma rutinerna är verkligen att koppla av.

Letade chaga men ingen bingo denna gång, men här ligger två på tork redo att kokas te av.

Gröna linsgroddar, äpple, havregryn och pumpakärnor med växtbaserad är ett gott mellanmål, lätt lunch men denna dag blev det frukost.

Min vän Susanne och jag har ett bokprojekt som ligger i byrålådan, och har gjort några år, dock finns det inom mig och jag testbakar ibland glutenfria bröd till den boken. Detta fick högsta betyg av familjen. Jag smakade en skiva och det var saftigt och gott.

Sam som hade några dagar ledigt passade på att göra acroyoga med hela familjen. Det är så skönt och ovant. Jag försökte balansera Sam men får öva lite mer:).

Vintern har ju inte varit särskilt vit, mest grå men att se de röda övervintrade bären ger ett piggt inslag i naturen, just denna dag mot en klarblå himmel.

Jag åt mina första vilda blad; nässla, kirskål, smultronblad. Som jag skrev i tidigare inlägg längtar min kropp något tokigt efter de vilda gröna bladen. Någon eller några veckor till, lagom till första vårmånaden så ska jag göra min gröna smoothie cleanse och fylla kroppen med grön busig vårenergi.

Kram
Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..