Coconut kefir

För över tio år sedan läste jag boken ”Body Ecology Diet” av Donna Gates. Det var första gången jag läste om kokosvatten kefir. Jag har köpt och druckit när jag varit i USA och gillar så mycket!

I några år har jag gjort vattenkefir och häromveckan så gjorde jag min första vatten kefir. Jag använder vattenkefir gryn och kokosvatten. På bara några dagar var den bubbliga fermenterade drycken färdig.

Kokosvattenkefir är nyttigare än vanlig vatten kefir då den även ger fördelarna som kokosvatten har med sin perfekta kombination av salt/ mineraler/ sötma – elektrolys balansen som gör oss återfuktade.

Det behövs vattenkefir gryn och kokosvatten. För att få igång fermenteringen lite mer går det att tillsätta torkad frukt och/ eller socker.

Dr Axe har skrivit mycket om fördelarna att dricka kokosvatten kefir!

Vill du göra vanlig vattenkefir har ju den naturligtvis fantastiska effekter den också!

I min bok ”Enkel kombucha & kimchi” hittar du info om hur du gör kefir steg för steg.

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..