Vardags mat och Sagas bak

Mitt liv handlar mycket om mat 💚

Att tänka, skapa, äta, smakerna, känslan efteråt. Det är så mycket underbart kring mat att uppleva.

I söndags kom min vän och kollega Mithila. Vi hade ett magiskt tyst retreat i fem dagar för många år sedan. Det var helt helt fantastiskt!

Hon hade tagit med sig lite olika mat, och en semla från ett ställe i Hovås som heter Raphsody. Raw och superyummie!

Vi fick ihop till en stor brunch och åt och pratade framtidsplaner ihop. Livet!!

Jag hade gjort leftover vegan pannkakor ( banan, mandelmjöl, chiafrön, vaniljpulver och vatten som jag mixade) och sedan stekte i kokosolja. Till det en chokladmousse på banan, avokado, dadlar, kokosolja, Raw kakaopulver och lite vatten) till det färska bär. Raw & Cooked!

På måndagen tog jag med olika lunchlådor från Happy M Kitchen till en ny vän. Bordet i hans lokal var så vackert ihop med maten. Mat och möten😍.

Naturliga forum för mat och möten är hemma vid middagsbordet. Då samlas min innersta kärna av dem jag delar livet med.

Här körde jag gårdagens quinoa med kikärtor, lök, psyllium husk, soltorkade tomater och taco krydda i matberedare till vego biffar. Jag åt några med gurka, tomat och surkålscoleslaw. Familjen rullade i in wraps med grönsaker och fetaost.

På kvällen gjorde jag och Liv egen choklad. Hon bestämmer ingredienser och form. Rör med och sjunger hennes egen sång för chokladen.

Älskar att vara kreativ i köket med barnen.

Semlorna nedan är ett recept från bloggen, sök semla så kommer receptet upp. Jag gillar inte semlor men dessa älskar jag!

Saga sätter gärna igång och bakar på kvällen ( undrar vart hon fått det ifrån;). Glutenfritt, sockerfritt och oftast veganskt. Här gjorde hon egen smördeg fyllda med kokade kaneläpplen.

Galet gott! Kanske blir en ny ebok med Sagas recept.

På dagarna träffas Marie från Happy M Kitchen på dagarna och är kreativa tillsammans. Vi skriver bok och Maries gudomliga recept kommer på pränt för att till hösten kunna spridas till alla. Vi kör kombo lagat/ Raw och är lika lyckliga varje lunch vi äter ihop. En festlig buffé varje lunch, det är verkligen att njuta av livets goda 💚🍀.

Och idag om några timmar ska jag upp på scenen på Passion för Mat och dela min passion för fermenterad mat, full med liv och glädje ✨✨✨.

Innerligt tacksam för all vacker mat som jag får njuta av och som blir en del av mig. Och att jag får sprida hur mat kan göra att du kan njuta mer av det goda i livet.

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..