På spisen en söndag

Med Billie Eilish på högtalarna satte jag fart på spisen i söndags.

Jag har länge velat göra min egen sriracha och jag hade köpt hem supermycket färsk chili för att göra lite olika saker med.

Chili är så vackert och får igång värmen i kroppen så suveränt när det är kallt ute. I min bok Raw food på svenska har jag mitt favorit recept på salsa men jag vill alltid testa nytt så nu gjorde jag en variant som görs i stekpannan. Jag äter lagad mat till en viss del varierande från dag till dag, men att ha en icke Raw sås går hem oss de flesta som vill äta 100 Raw ( eller 99 blir det;)

Varma drycker älskar jag och gör att man balanserar upp sina doshor enligt ayurvedan och värmer organen inom kinesisk medicin. Detta är viktigt att ta hänsyn till för att skapa balans i kroppen. Båda aspekterna har jag med på utbildningen till Raw Life Educator som börjar imorgon.

Nedan är en dryck som heter Ume su Kuzu och är baserad på kuzu roten som hjälper till med matsmältningen, samt umeboshi plommon som får koka med som är ett syrat plommon också bra för matsmältningen, i det som kokar river jag med ingefära och vid servering tar jag i en skvätt tamari. En super gott mellanmål på em, ska drickas på tom mage har jag lärt mig.

När jag ändå stod vid spisen förberedde jag choklad till kvinnan som gått Raw Life Education på Distans. Hon tar examen nästa vecka och jag gjorde choklad som hon får med i sitt diplomeringspaket som jag ska skicka till henne på posten.

Kakaomassa, kakaosmör, Maca, Raw crystal cane sugar, eteriska oljor och brons glitter. Blev så gott hoppas hon kommer bli glad med!

På förmiddagen innan jag ställde mig vid spisen var vi ute hela familjen i skogen. Saga är en mästerkock i skogen och trollade fram en nudelsoppa på elden, grillade paprikor och jag hade med en grön smoothie och snacks bollar.

Söndagar utan agenda som bjuder in till skapande med mat~ det älskar jag.

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..