Efter år av sökande för sin ”krångliga” mage, svajjande blodsocker, ständiga inflammationen i kroppen, överväxt av candida och otroliga sockersug, hittade Erica äntligen hem. När hon hade varit 10 veckor hos sin kusin i Kalifornien och levt på 100 % ekologisk raw food var alla hennes fysiska bekymmer borta och den mentala hälsan hade också fått sig en skjuts – hon var lyckligare än någonsin.

Sedan det mötet har Erica inspirerat andra till en mer raw livsstil, på alla sätt hon kan. Till vardags består hennes kost till 80-90 % av raw food. Hon älskar att skapa nya recept, att plocka vilda blad till sina smoothies, brygga kombucha, fermtentera kimchi, göra läckra desserter och göra sin egen choklad med medicinalörter och svampar.

Vad är hälsa/hållbarhet för dig?

Att skapa en hållbar hälsa är att tänka längre än nuet. Hur påverkar det jag äter, gör och handlar vår framtid. Det är en balans att njuta nu, men även att kunna njuta senare i livet, av livet och planeten. 

Jag försöker skapa en medvetenhet utan att fastna i tvivlet mellan vilket val som är bäst. Val kan vara olika hållbara på hälsa och planeten utifrån flera olika perspektiv, det viktiga är att du tänker till och tar ett medvetet val. Det är aldrig för sent att göra en förändring till det bättre både för dig och planeten!

Ericas bästa hälso- och hållbarhetstips

  • Bjud in gröna vilda växter och mat med probiotika.
  • Tänker efter före. Behöver jag detta klädesplagg? Väljer jag ekologiskt mat? Kommer jag ihåg att ta med tygkassar till affären? Vilka krämer använder jag på huden? Behöver jag tvätta håret flera gånger i veckan? Hur kan vi i familjen sprida medvetenhet?

När mår du som bäst?

Det kan låta lite klyschigt men jag mår bäst vart jag än är. På en gata mitt i New York city, hemma i soffan och svarar på mail, under föreläsningar då jag får träffa människor. Men en plats där jag verkligen känner mig helt euforisk är då jag är på landet med familjen, går barfota, plockar vilda blad och badar naken i sjön.